Germania reafirmă nevoia de „descurajare atomică” a Rusiei. Kremlinul l-a convocat pe ambasador

DE Elena Andrei | 25.10.2021 - 20:42
Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer/foto: reuters

Respingând criticile față de declarațiile ministrului german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, privind descurajarea atomică a Rusiei, Guvernul german a reiterat „necesitatea menținerii unei descurajări nucleare în cadrul NATO”.

SHARE

Vorbind la o conferință de presă la Berlin, purtătorul de cuvânt al Guvernului Steffen Seibert, a declarat că, atât timp cât armele nucleare sunt înțelese de unele state ca un mijloc de conflict militar, există „necesitatea de a menține o descurajare nucleară în cadrul NATO”, adăugând: „ Acest lucru este menționat și în acordul de coaliție.”

Atașatul militar german la Moscova a fost chemat la Ministerul Apărării al Rusiei, unde i s-a înmânat o notă și i s-a spus că declarațiile ministrului german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, privind descurajarea nucleară a Rusiei au provocat și mai multe tensiuni în Europa, a informat luni Ministerul rus al Apărării.

„Astăzi, 25 octombrie, atașatul militar al Ambasadei Republicii Federale Germania în Federația Rusă a fost invitat la Departamentul de cooperare militară internațională al Ministerului rus al Apărării”, se arată în comunicat.

Joia trecută, Kramp-Karrenbauer a vorbit despre posibilitatea desfășurării de arme atomice împotriva Rusiei.

Citește și

Biden și Macron au discutat despre o cooperare sporită în Indo-Pacific

Vladimir Putin e îngrijorat de dezvoltarea militară a Ucrainei, pe care o consideră o amenințare

 

Aceasta a declarat postului de televiziune Deutschlandfunk din Berlin: „Trebuie să-i fie foarte clar Rusiei că în final – și aceasta este și doctrina descurajatoare – suntem pregătiți să folosim astfel de mijloace, pentru a avea un efect descurajant ca nimănui să nu-i vină ideea de a ataca partenerii NATO.”

„Aceasta este ideea de bază a NATO, a acestei alianțe și va fi adaptată la comportamentul actual al Rusiei. În special, vedem nu numai încălcări ale spațiului aerian deasupra statelor baltice, ci și atacuri în creștere în jurul Mării Negre”, a adăugat ministrul german al Apărării.

Declarațiile lui Kramp-Karrenbauer au declanșat o reacție a lui Rolf Muetzenich, șeful social-democraților din Parlamentul german, care a descris-o drept „iresponsabilă”.

Potrivit presei germane, există aproximativ 20 de bombe nucleare americane stocate la baza aeriană Buechel situată în sud-vestul Germaniei, în conformitate cu doctrina de descurajare nucleară a NATO.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.