Germania nu vrea ca Rusia să fie lovită cu rachete occidentale. A dat deja Ucrainei Taurus?

DE Adina Mutăr | 26.05.2024 - 19:04
Germania nu vrea ca Rusia să fie lovită cu rachete occidentale - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Germania nu vrea ca Rusia să fie lovită cu rachete occidentale. A dat deja Ucrainei Taurus? Cancelarul german Olaf Scholz s-a pronunțat împotriva folosirii armelor furnizate de aliații occidentali pentru a lovi Rusia.

SHARE

Germania nu vrea ca Rusia să fie lovită cu rachete occidentale. A dat deja Ucrainei Taurus? Scholz a declarat că „în prezent nu vede niciun motiv pentru a extinde aria de utilizare a armelor occidentale” în războiul din Ucraina.

„Există reguli clare pentru furnizarea de arme germane care au fost convenite cu Ucraina și care funcționează”, a spus Scholz. „Cel puțin aceasta este poziția mea”, a precizat cancelarul pentru  Tagesschau, potrivit European Pravda.

Germania nu vrea ca Rusia să fie lovită cu rachete occidentale. A dat deja Ucrainei Taurus?

Scopul politicii sale față de Ucraina este „de a preveni escaladarea conflictului într-un război major”, a adăugat Scholz, menționând că Germania a condiționat până acum furnizarea de arme către Ucraina numai dacă acestea nu vor fi folosite pe teritoriul Rusiei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că este timpul ca unii aliați să reconsidere restricțiile privind utilizarea armelor furnizate Ucrainei împotriva țintelor din Rusia.

Recent, New York Times a raportat că secretarul de stat al SUA Antony Blinken vrea să-l convingă pe președintele Joe Biden să ridice restricțiile.

Ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, i-a recomandat cancelarului german Olaf Scholz să  permită utilizarea armelor sale pentru atacuri asupra Crimeei. 

Potrivit lui Shapps, Germania refuză să predea rachetele Taurus din cauza temerilor că Ucraina le va folosi pentru a lovi sudul Rusiei. 

Surse militare ruse au declarat pentru canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar că, de fapt, rachetele de croazieră Taurus se află deja în Ucraina și Berlinul așteaptă în coordonare cu aliații să anunțe acest lucru.

„Prin urmare, utilizarea lor în luptă este o chestiune de timp”, scrie canalul Telegram/Rybar.

Citește și: VIDEO Polonia trimite avioane F-16 să oprească „invazia” rachetelor rusești care țintesc Ucraina

Din acest motiv, rușii au început să-și mute trupele și echipamentele în Crimeea înainte de noile atacuri ale Forțelor de Apărare ucrainene, potrivit Militarnyi.

Prima este evacuată baza aeriană militară Geankoi. În plus, se lucrează activ pentru reconstruirea de aerodromuri mai în adâncime în Crimeea ocupată, precum și la restaurarea și modernizarea aerodromurilor vechi, precum Kirovske (lângă Feodosia) și Bagerove (lângă Kerci).

Nou ajutor militar al Germaniei

Germania a livrat un nou lot de asistență militară Ucrainei, care include obuze de artilerie, tancuri Leopard 1 AP, mitraliere, drone, puști și muniție, potrivit Ministerului German al Apărării, citat de European Pravda.

Citește și: Romania, centru militar al SUA. Se construiește autostrada ce conectează Marea Neagră cu Mediterana

Cel mai recent lot de asistență care a fost predat Ucrainei de către Germania include, printre altele, 10 tancuri LEOPARD 1 A5; 20 de mitraliere pentru LEOPARD 2, MARDER si DACHS;
8.500 de cartușe de muniție de 155 mm; 20 drone de recunoaștere VECTOR ; 34 drone de recunoaștere RQ-35 HEIDRUN; 16 cisterne de combustibil Zetros; 1,8 milioane de cartușe de muniție pentru arme de foc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te