Generalul Mihail Teplinski pare să-i fi luat locul lui Gherasimov. Ar fi un compromis cu Prigojin

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.07.2023 - 12:28
Generalul Mihail Teplinski pare să-i fi luat locul lui Gherasimov - Foto: Profimedia Images

Au apărut informații potrivit cărora, în locul lui Serghei Surovikin, războiul Rusiei în Ucraina este de fapt condus de generalul-colonel Mihail Teplinski, comandantul forțelor aeropurtate ruse. Teplinski e considerat un apropiat al lui Surovikin şi Prigojin.

SHARE

Generalul Mihail Teplinski pare să-i fi luat locul lui Gherasimov

Acest lucru pare să fie o altă parte a aranjamentelor Kremlinului cu Prigojin, pentru soluționarea în mod blând a revoltei, spune Anton Gherascenko, consilier al ministrului de Interne Denis Monastirski, pe contul său de Twitter.

Există rapoarte conform cărora Teplinski ar fi avut un conflict serios cu șeful Statului Major General rus, Valeri Gerasimov, pe baza refuzurilor regulate ale lui Teplinski de a urma ordinele Statului Major General și a legăturilor sale strânse cu Surovikin și Prigojin.

Conflict muşamalizat

Teplinski ar fi fost împotriva folosirii trupelor Forțelor Aeropurtate în asaltul de la Bahmut, considerând că era o sarcină neobișnuită pentru aceste trupe. La un moment dat, Teplinski și-a prezentat demisia, dar conflictul a fost mușamalizat în timp. Teplinski a rămas în funcția sa.

Gherasimov ar fi apărut luni public, dând raportul asupra unor operaţiuni de război din Ucraina.

Citeşte şi: Lukașenko: „Prigojin e acasă, în Rusia”. S-a înțeles acesta cu Putin să-i predea pe ofițerii rebeli?

Teplinski și Surovikin se cunoșteau de mult timp. De exemplu, în 2014, generalul-colonel Serghei Surovikin, pe atunci comandant al Districtului Militar de Est, i-a înmânat solemn bretelele de general-locotenent Eroului Rusiei Mihail Teplinski, comandantul formațiunii de arme combinate a Districtului Militar de Est, staționate în Republica Buriaţia.

Teplinski, ca și Surovikin, are autoritate în rândul armatei, spre deosebire de Șoigu și Gerasimov. El a fost responsabil pentru aşa-zisa "ofensivă negativă" relativ reușită a trupelor rusești de pe malul vestic al râului Nipru, cu pierderi minime, adică a retragerii ruşilor din Herson.

Gîrkin-Strelkov, separatistul vinovat pentru atacul cu o rachetă Buk, asupra zborului Malaysia Airlines 17, l-a lăudat pe Teplinski:

Citeşte şi: VIDEO „Generalul Armaghedon” al lui Putin a dispărut în „epurarea” de după revolta Wagner

"Totuși, comandanții noștri militari sunt diferiți: există unii despre care se vorbește foarte bine. De exemplu, camarazii mei de arme îl laudă foarte mult pe generalul Mihail Teplinski".

Se pare că, după ce l-a îndepărtat pe Surovikin, care este apropiat de Prigojin, Teplinski, care este apropiat de Surovikin, a fost pus la conducerea operaţiunilor Rusiei în Ucraina, ca un compromis cu Prigojin.

Acest lucru sugerează că există acorduri între Prigojin și Kremlin, pentru a rezolva conflictul, și că acestea sunt puse în aplicare de Kremlin. Ce se va schimba în această privință?

Gata să execute orice ordin

În ciuda conflictului cu Gerasimov, Teplinski este în general cunoscut ca un om gata să execute orice ordin, fără a ține cont de pierderile de personal.

Numirea lui Teplinski nu se referă doar la slăbirea influenței lui Shoigu și Gerasimov și la păstrarea unei anumite influențe de către Prigojin. Este vorba, de asemenea, despre faptul că apărarea rusă în direcția Zaporojie, se pare, va fi însoțită de asalturi dure și va fi brutală și sângeroasă.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te