Fostul prizonier, prieten a lui Putin avertizează: „Războiul se va extinde și în alte țări europene”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 16.01.2023 - 14:02
Fostul prizonier, prieten a lui Putin avertizează: „Războiul se va extinde și în alte țări europene” - FOTO: Twitter/@DefenceU

Viktor Medvedciuk, un politician pro-rus, al cărui naș al fiicei sale este președintele rus Vladimir Putin a scris un articol despre războiul din Ucraina în care a dat vina pe Occidentul colectiv pentru tot ceea ce s-a întâmplat și amenință cu un război extins.

SHARE

„Acum există doar două opțiuni: să alunecăm într-un război mondial și un conflict nuclear sau să începem din nou procesul de dezescaladare, pentru care trebuie luate în considerare interesele tuturor părților. Dar, pentru aceasta, este necesar să recunoaștem politic că Rusia are interese care trebuie luate în considerare în construcția unei noi dezescaladări.”

„Conflictul ucrainean se poate revărsa în Europa și în alte țări”

Medvedchik crede că "conflictul ucrainean" poate "să crească și mai mult, revărsându-se în Europa și în alte țări".

În același timp, Medvedciuk a spus că războiul poate fi, de asemenea, "localizat și rezolvat". Cu toate acestea, el se presupune că nu știe cum să facă acest lucru, deoarece guvernul lui Zelenski ar fi "declarat de un număr infinit de ori că nu are nevoie de pace, ci de mai multe arme și bani pentru război".

Citește și: „Răzbunătorii”, piloții mercenari care ar putea lupta pentru Ucraina pe avioane F-16

Potrivit lui Medvedchik, "majoritatea politicienilor americani și europeni nu doresc nici ei pace în Ucraina". 

"Poate că, pentru a-și salva țara, ucrainenii trebuie să înceapă să-și construiască democrația și să-și deschidă dialogul civil fără supraveghetori occidentali, a căror gestionare este dăunătoare și dezastruoasă.

Citește și: VIDEO Ucrainenii distrug o întreagă unitate rusă Wagner cu o singură lovitură HIMARS în Soledar

Dacă Occidentul nu vrea să asculte punctul de vedere al restului Ucrainei, atunci este treaba lui, dar pentru Ucraina, acest punct de vedere este important și necesar; altfel, acest coșmar nu se va sfârși niciodată."

„Europa va fi atrasă într-un război, posibil unul nuclear"

Marioneta lui Putin mai crede că "este necesară crearea unei mișcări politice din partea celor care nu s-au predat, care nu au renunțat la opiniile lor sub amenințarea morții și a închisorii și care nu vor ca țara lor să devină un loc de dispute geopolitice", iar "lumea trebuie să audă astfel de oameni", potrivit Pravda.

Medvedciuk a subliniat, de asemenea, că, dacă Europa continuă să sprijine Ucraina, "va fi atrasă într-un război, posibil unul nuclear".

Potrivit lui Medvedciuk, Rusia ar fi acționat întotdeauna cu inteligență și onestitate: "URSS, și apoi Federația Rusă, nu a urmărit să câștige Războiul Rece, ci să iasă din confruntarea militară dintre Est și Vest, care se putea încheia cu o catastrofă nucleară".

Medvedciuk a mai scris că relațiile dintre Federația Rusă și Ucraina "au propria lor istorie specifică" și se presupune că sunt chiar "mai apropiate decât interacțiunea dintre Anglia și Scoția sau dintre statele nordice și cele sudice".

În opinia lui Medvedciuk, elita rusă "nu numai că a acordat independența Ucrainei" în 1991, dar a și "făcut presiuni în acest sens".

Politicianul pro-rus a scris în articolul său că, din momentul primului Maidan din 2005, Ucraina ar fi început să ducă o politică anti-rusă la nivelul ideologiei de stat și "i-a întors psihologic pe ucraineni împotriva rușilor".

„În Ucraina există două țări”

Potrivit lui Medvedciuk, "din 1991, în Ucraina există două țări: anti-Rusia și Ucraina ca o altă Rusie". În același timp, potrivit marionetei lui Putin, "sud-estul avea mai multe resurse umane și financiare, care nu se potriveau în niciun caz în imaginea pro-occidentală a Ucrainei", deoarece se presupune că acolo trăiau "oameni prea mândri, prea liberi și prea bogați".

Medvedciuk l-a numit pe Petro Poroșenko, cel de-al cincilea președinte al Ucrainei, un "președinte de război" care nu a respectat acordurile de la Minsk. Iar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este "personificarea războiului".

Medvedciuk consideră că, dacă Zelenski ar fi declarat în timpul alegerilor că se va opune planurilor agresive ale Rusiei, atunci "nimeni nu l-ar fi ales".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te