Propunerea de pace de neacceptat făcută de Occident pentru Ucraina. Acuzațiile unui oficial din Kiev

DE Adina Mutăr | Actualizat: 28.11.2023 - 07:59
Propunerea de pace de neacceptat făcută de Occident pentru Ucraina - Foto: Profimedia Images
Propunerea de pace de neacceptat făcută de Occident pentru Ucraina - Foto: Profimedia Images
Antony Blinken a plecat luni în Europa pentru a aduna sprijin pentru Ucraina - Foto: Profimedia Images
Antony Blinken a plecat luni în Europa pentru a aduna sprijin pentru Ucraina - Foto: Profimedia Images

Fost consilier prezidențial din Ucraina: Occidentul vrea pace cu Rusia și să cedăm zonele „anexate”. Secretarul american de stat, Antony Blinken, a plecat luni în Europa pentru a aduna sprijin pentru Ucraina.

SHARE

Un fost consilier prezidențial din Ucraina susține că Occidentul vrea pace cu Rusia și Kievul trebuie să cedeze zonele „anexate”. Ucraina se confruntă cu probleme privind ajutorul promis de SUA și Uniunea Europeană.

Fostul consilier prezidențial, Oleksi Arestovici, a acuzat Occidentul că nu oferă sprijinul militar pe care l-a promis Kievului.

Fost consilier prezidențial din Ucraina: Occidentul vrea pace cu Rusia și să cedăm zonele „anexate”

„Adevărata responsabilitate revine celor care ne-au promis nouă, Ucrainei, sprijin real pentru a duce un război adevărat și mare și nu l-au oferit”, a acuzat Oleksi Arestovici pe Telegram, potrivit Anadolu.

Kievul a învins armata Rusiei și planul inițial de invazie la începutul războiului Rusia-Ucraina cu ajutor minim din partea Occidentului, a spus Arestovici, subliniind că victoria Ucrainei ar fi putut fi cimentată cu „Acordurile de la Istanbul”, referindu-se la discuții de pace purtate în metropola turcă la sfârșitul lunii martie 2022.

Viețile a sute de mii de oameni ar fi putut fi salvate prin acord, a spus el.

„Și apoi a început un alt război. Și nu am putea câștiga acest alt război fără avioane și rachete cu rază lungă și de cinci ori mai multe provizii pentru Forțele Terestre. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat. Am plătit un preț enorm pentru asta”, a spus el.

Arestovici a definit acest lucru drept „jumătate din problemă”, susținând că noul acord de pace pe care Occidentul va încerca să îl impună Kievului va fi de a ceda cele patru regiuni ucrainene anexate de Rusia.

„Deci, situația trebuie descrisă așa cum este. Ne aflăm într-o poziție profund nesatisfăcătoare. Dar această poziție ne oferă oportunitatea de a face un contra-joc puternic”, a conchis el.

Citește și: VIDEO Brigăzi de grăniceri ucraineni îi seceră pe ruși și intră adânc în linia lor de apărare

Republicanul Mike Turner (R-Ohio), președintele Comitetului de Informații al Congresului SUA, consideră că aprobarea unui pachet de ajutor pentru Ucraina este puțin probabilă înainte de sfârșitul anului.

„Cred că ar fi foarte dificil să se realizeze până la sfârșitul anului și impedimentul, în prezent, este politica Casei Albe la granița de sud. Congresul va cere să existe legi pentru a se asigura că granița revine la starea anterioară, să asigure granița de sud”, a spus Turner într-un interviu pentru postul de televiziune NBC News.

Citește și: VIDEO Momentul în care rachete Javelin ale Ucrainei distrug 3 tancuri rusești. Soldații fug pe câmp

Bloomberg a dezvăluit, citând parlamentari americani, că Ucraina s-ar putea să nu primească un nou ajutor american până la cel puțin jumătatea lunii decembrie. 

Casa Albă a propus luna trecută o cerere de finanțare suplimentară pentru securitate națională de aproximativ 106 miliarde de dolari, care includea bani pentru Israel, Ucraina și Taiwan, precum și ajutor umanitar și măsuri de securitate la frontieră.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a plecat luni în Europa pentru a aduna sprijin pentru Ucraina, într-o călătorie în care s-ar putea întâlni cu omologul său rus.

Casa Albă nu a dat alte detalii.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te