VIDEO Momentul în care rachete Javelin ale Ucrainei distrug 3 tancuri rusești. Soldații fug pe câmp

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.11.2023 - 16:41
Momentul în care rachete Javelin ale Ucrainei distrug 3 tancuri rusești - Foto: Twitter (Imagine cu caracter ilustrativ)

O nouă înregistrare video arată momentele în care rachete Javelina ale Ucrainei cad asupra tancurilor rusești. Au fost neutralizate 4 dintre acestea, iar într-o imagine se văd ruși plecând pe câmp.

SHARE

O nouă înregistrare video arată momentele în care dronele Ucrainei cad asupra tancurilor rusești. Au fost neutralizate 3 dintre acestea, iar într-o imagine se văd ruși plecând pe câmp. 

Citește și: VIDEO Un singur tanc ucrainean a distrus o coloană întreagă de blindate rusești în Donețk

În prima imagine se vede o coloană din 3 tancuri, iar la țintă a fost luat ultimul vcare nu a avut nicio șansă. Soldații se văd împrăștiați pe câmp lângă tancul cuprins de flăcări. Urmează un tanc filmat de sus care e imediat cuprins de flăcări.

Un ultim tanc este „răpus” de o rachetă care execută o traictorie cu boltă pentru a cădea exact la țintă.

Momentul în care rachete Javelin ale Ucrainei distrug 3 tancuri rusești

Statele Unite au trimis un număr foarte mare de rachete și lansatoare FGM-148 Javelin, un sistem portabil de rachete anti-tanc.

Citește și: Rusia pregătește racheta nucleară hipersonică. Se topește și explodează la 2000 de grad

Javelin folosește sistemul un sistem fire-and-forget. Soldatul alege ținta, o fixează și după ce trage are un timp ca să se poată ascunde.

Rachetele Javelin se ghidează singure cu senzor infraroșu și țintesc pe o rază de acțiune între 2,5 și 4 km. Lansatorul sistemului este refolosibil după lansare.

Ce armată are Rusia

Armata rusă din Ucraina în acest moment este de peste două ori mai mare decât forța care a invadat-o în urmă cu aproape doi ani, iar Kremlinul va putea probabil să își susțină armatele pe termen lung, în pofida pierderilor masive de efective pe câmpul de luptă, a declarat joi un important observator militar ucrainean.

Oleksandr Kovalenko, director al platformei de informații militare Information Resistance, a declarat într-un eseu că efectivele de trupe ale Moscovei în interiorul Ucrainei depășesc 400.000 de soldați și că chiar și pierderile susținute de 800-1.000 de oameni pe zi, în perioadele de lupte cele mai intense, este puțin probabil să erodeze această cifră în mod semnificativ.

Purtătorul de cuvânt al Direcției naționale de informații militare din Ucraina, Andriy Yusov, a plasat în octombrie 2023 numărul total al trupelor rusești în aprilie 2023 la aproximativ 350-370.000 de oameni și a declarat că, în ciuda pierderilor, cifra a crescut în următoarele șase luni cu cel puțin 40.000 de soldați. Analiza independentă a lui Kovalenko s-a potrivit, în general, cu cifrele oficiale ale lui Iusov, scrie kyivpost.com

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te