Facebook consideră metaversul noua fază a experiențelor virtuale interconectate prin avataruri care utilizează tehnologii de ultimă oră și va crea o prezență virtuală mai profundă.
Aceasta va permite o interacțiune online mult mai aproape de experiența reală.
Facebook a spus că nicio companie nu va deține și nu va opera metaversul, ci va fi deschis și interoperabil ca internetul.
„Pe măsură ce începem călătoria de a aduce metaversul la viață, nevoia de ingineri foarte specializați este una dintre cele mai presante priorități ale Facebook”, au scris Nick Clegg, vicepreședintele Afacerilor globale, și Javier Olivan, vicepreședintele Afacerilor centrale.
Citește și
Klaus Iohannis are o singură opțiune: închiderea completă și imediată a școlilor
Moscova intră în semi-lockdown din 25 octombrie, din cauza COVID
„Europa este extrem de importantă pentru Facebook. De la mii de angajați din UE până la milioanele de companii care folosesc aplicațiile și instrumentele noastre în fiecare zi, Europa este o parte importantă a succesului nostru, deoarece Facebook este parte în succesul companiilor europene și al economiilor largi", au adăugat ei.
Facebook consideră că UE are avantajul unor companii de tehnologie dornice să investească la vârf în mai multe domenii.
Unele dintre exemplele oferite de Facebook includ biotehnologia germană pentru dezvoltarea primului vaccin ARNm, o coaliție a băncilor europene pentru conducerea viitorului finanțelor, iar Spania are niveluri record de investiții în startup-uri, de la livrarea de produse alimentare online până la neuroelectronică.