Elon Musk „râde” de Putin din cer. Starlink a respins atacurile electromagnetice ale rușilor

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 22.04.2022 - 10:27
Elon Musk „râde” de Putin din cer. Starlink a respins atacurile electromagnetice ale rușilor. / Foto: space.com

Specialiștii au reușit să respingă atacurile electronice și electromagnetice ale rușilor asupra rețelei de internet prin satelit în Ucraina, făcând update-uri de soft în timp real. Departamentul pentru război electronic din cadrul Pentagonului trebuie să ia notițe de la SpaceX.

SHARE

Dave Tremper, directorul departamentului pentru război electronic din cadrul Pentagonului, este de părere că armata SUA trebuie să ia notițe de la SpaceX în ceea ce privește răspunsul la amenințările electronice.

După ce miliardarul Elon Musk a anunțat că grupul său SpaceX a activat serviciul de Internet prin satelit Starlink în Ucraina, pentru ca rușii să nu-i poată izola informațional pe ucraineni, Rusia a încercat în mod repetat să atace electronic și electromagnetic Starlink. Dar, fără succes.

Citește și: Câinii de război ai propagandei lui Putin: Cine sunt principalii săi propagandiști

Specialiștii SpaceX au răspuns în timp real atacurilor, scriind noi linii de cod și făcând update-uri de soft live, lucru ce a atras atenția responsabililor cu războiul electronic din cadrul Pentagonului.

„Din perspectiva unui specialist în război electronic, este fantastic. Paradigma și modul în care SpaceX a reacționat m-au emoționat (...) Trebuie să reușim să avem și noi astfel de abilități. Trebuie să fim capabili să acționăm foarte dinamic, pentru a nu ne diminua capabilitățile în timpul unui astfe de atac”, a declarat Dave Tremper, directorul departamentului pentru război electronic din cadrul Pentagonului, informează breakingdefense.com.

Din 2014, când Rusia a ocupat Crimeea, armata rusă a atacat electronic sistematic regiunea ucraineană Donbas, folosind unde electromagnetice pentru a identifica pozițiile forțelor ucrainene și a neutraliza echipamente precum dronele.

Citește și: Cel puțin 594 de copii ucraineni au fost uciși și răniți de la începutul invaziei rusești

Starlink funcționează în Ucraina de la sfârșitul lui februarie

Antreprenorul miliardar Elon Musk a afirmat, pe 26 februarie, că grupul său SpaceX a activat serviciul de Internet prin satelit Starlink în Ucraina. A existat o cerere din partea Ucrainei.

"Serviciul Starlink este acum în funcţiune. Mai multe terminale sunt pe drum", a declarat pe Twitter patronul Tesla şi al companiei din domeniul spaţial SpaceX, după ce vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov l-a interpelat pe reţeaua socială, cerându-i să ofere Ucrainei staţii Starlink.

"În timp ce încercaţi să colonizaţi Marte, Rusia încearcă să ocupe Ucraina! Dacă rachetele voastre aterizează cu succes din spaţiu, rachetele ruseşti atacă civilii ucraineni! Vă rugăm să furnizaţi Ucrainei staţii Starlink", a scris, pe Twitter, Mihailo Fedorov.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te