Donald Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 de capete de acuzare, în Dosarul Hush Money

DE Florin Budescu | Actualizat: 31.05.2024 - 00:40
Donald Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 de capete de acuzare, în Dosarul Hush Money - Foto: Profimedia Images

Donald Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 de capete de acuzare, în Dosarul Hush Money. Verdictul din procesul lui Donald Trump, în Dosarul Hush Money, a fost citit în sala de judecată.

SHARE

Donald Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 de capete de acuzare, în Dosarul Hush Money. Verdictul din procesul lui Donald Trump, în Dosarul Hush Money, a fost citit în sala de judecată, într-un tribunal din New York.

Banii au fost daţi prin 34 de conturi, din care au rezultat 11 facturi, 12 vouchere și 11 cecuri, care compun plățile lunare de rambursare ale lui Trump, către avocatul său, Michael Cohen.

Donald Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 de capete de acuzare, în Dosarul Hush Money

Acesta a efectuat propriu-zis plata a 130.000 de dolari, către starul de filme pentru adulți Stormy Daniels.

Donald Trump, care rămăsese cu privirea imobilă, uitându-se în faţă, în timp ce verdictul de vinovăție era citit, pentru fiecare capete de acuzare, s-a uitat înspre sala de judecată, în timp ce fiecare membru al juriului își confirma verdictul.

S-a întors să privească drept înainte apoi, cu aceeaşi faţă imobilă, în timp ce judecătorul Juan Merchan le mulțumea juraților.

Citeşte şi: Marele actor Robert De Niro, avertisment despre Trump

"Acest verdict este o ruşine", a spus fostul şef de stat. Trump este primul președinte din istoria Statelor Unite ale Americii care a fost condamnat pentru o infracţiune.

Donald Trump a părăsit apoi sala de judecată. Încruntat, fostul președinte a prins mâna fiului său, Eric, și a strâns-o rapid, înainte de a se îndrepta spre ieşirea din sală.

Trump era roșu la față și atât tatăl, cât și fiul păreau să fie supărați. Nimeni nu ştie ce urmează. Se ştie că verdictul acesta va afecta persoanele implicate în proces, care au primit condamnarea, conform CNN.

„Toată țara noastră este păcălită chiar acum”, a spus Trump reporterilor, după ce a părăsit sala de judecată, apoi a detaliat: „Acest lucru a fost făcut de Administrația Biden, pentru a lovi un adversar, un oponent politic”.

Citeşte şi: Mike Pence nu va susține campania prezidențială a lui Donald Trump

Teoretic, constituţional, Donald Trump poate să fie ales preşedinte fie şi dacă se află în puşcărie. „Nimic nu-l împiedică să candideze la Președinţie și să fie ales, chiar dacă se află în închisoare, la momentul alegerilor”, a declarat Elizabeth Wydra, președintele Constitutional Accountability Center, pentru LA Times.

Asta în ciuda faptului că persoanelor cu o condamnare pentru o infracțiune – o infracțiune care poate fi pedepsită cu un an sau mai mult de închisoare – nu li se permite să voteze, în unele state americane, conform SkyNews.

Dar dacă ar fi ales aflându-se deja în închisoare? Acest lucru este puțin mai complicat, în primul rând pentru că nu este clar dacă Trump va fi oricum trimis la închisoare, în cazul unui verdict de vinovăție.

Citeşte şi: Foști consilieri a lui Trump prevestesc apocalipsa în Europa. Trump e decis să retragă SUA din NATO

Condamnările ar fi infracțiuni de clasa E în New York, cel mai jos nivel din stat, fiecare purtând o pedeapsă maximă de patru ani.

În alegerea sentinței, judecătorul ar trebui să țină cont de vârsta domnului Trump - acum are 77 de ani - de lipsa condamnărilor penale anterioare și de faptul că acest caz implică o infracțiune non-violentă.

Chiar dacă judecătorul Juan Merchan ar opta pentru o pedeapsă privativă de libertate, în cazul unei condamnări, este probabil că Trump va face apel la verdictul de vinovăție și va aștepta să fie eliberat pe cauțiune, până la această audiere.

Complicat

Procesul ar putea ajunge până la Curtea de Apel și, ceea ce este important pentru Trump, ar putea dura luni de zile, posibil chiar și după alegerile din noiembrie.

Dacă Trump ar fi ales în timp ce este în termen de probaţiune, situația devine și mai complicată şi chiar și experții constituționali sunt nesiguri.

„Este doar o presupunere”, a declarat Erwin Chemerinsky, expert în drept constituțional la Universitatea Berkeley, pentru New York Times, la începutul acestui an, apoi a adăugat: „Suntem atât de departe de orice s-a întâmplat vreodată...”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te