Mike Pence nu va susține campania prezidențială a lui Donald Trump

DE Florin Budescu | Actualizat: 16.03.2024 - 18:08
Mike Pence nu va susține campania prezidențială a lui Donald Trump - Foto: Profimedia Images
Mike Pence nu va susține campania prezidențială a lui Donald Trump - Foto: Profimedia Images

Mike Pence nu va susține campania prezidențială a lui Donald Trump. Mike Pence nu-l va susține pe Donald Trump, în campania acestuia pentru alegerile prezidenţiale.

SHARE

Mike Pence nu va susține campania prezidențială a lui Donald Trump. Mike Pence nu-l va susține pe Donald Trump, în campania acestuia pentru alegerile prezidenţiale din prima marţe a lunii noiembrie a acestui an.

Pence a fost vicepreședinte al Statelor Unite timp de patru ani, dar susținătorii lui Trump au scandat ca el să fie spânzurat, în timp ce atacau Congresul Statelor Unite, pe 6 ianuarie 2021.

Mike Pence nu va susține campania prezidențială a lui Donald Trump

„Nu ar trebui să fie surprinzător că nu îl voi susține pe Donald Trump, în acest an”, a declarat fostul guvernator al Indianei, fost candidat la nominalizarea republicană la Președinție.

Întrebat de ce, având în vedere că a promis anterior că îl va susține pe eventualul nominalizat, Pence a amintit că, pe 6 ianuarie 2021, când o mulțime a atacat Congresul, s-a spus că Trump le-ar fi spus asistenților lui Pence că merita să fie spânzurat, pentru că a refuzat să blocheze certificarea lui Joe Biden preşedinte. după victoria electorală.

Dar Pence a pus mai mult accent pe politicile urmate de Trump, pe măsură ce acesta a obținut nominalizarea republicană, succes obținut în ciuda faptului că acum se confruntă cu 88 de acuzații penale și a suferit deja pedepse civile de milioane de dolari, pentru afacerile sale, conform The Guardian.

Citeşte şi: Donald Trump a fost eliminat din buletinul de vot dintr-un stat american, la alegerile din 2024

Pence a spus că este „incredibil de mândru de palmaresul administrației noastre. A fost un record conservator, care a făcut America mai prosperă, mai sigură și a văzut conservatorii într-o lume mai pașnică".

„Acestea fiind spuse, în timpul campaniei mele prezidențiale” – pe care a încheiat-o în octombrie, cu luni de zile înainte de primul vot, în Iowa – „am arătat clar că există diferențe profunde între mine și președintele Trump, pe o serie de probleme, nu doar diferendumul nostru, cu privire la îndatoririle mele constituționale, pe care le-am exercitat pe 6 ianuarie.

Foto: Profimedia Images

„În timp ce i-am urmărit derularea candidaturii, l-am văzut renunțând la angajamentul nostru, de a ne confrunta cu datoria națională. L-am văzut începând să se ferească de un angajament față de sfințenia vieții umane”, a explicat Pence.

Citeşte şi: Donald Trump, acuzat în al treilea dosar. Este vorba despre încercarea de a anula alegerile din 2020

Datoria națională a SUA a crescut, sub Trump și Pence. În ceea ce privește dreptul la avort, Curtea Supremă, la care Trump a numit trei judecători de dreapta, a eliminat drepturile federale în anul 2022. Republicanii au suferit de atunci o serie de înfrângeri în alegeri, în timp ce democrații punctau pe această problemă.

În timp ce Trump își revendică meritul pentru numirea acelor judecători, democrații se poziționează pentru a face din drepturile reproductive o problemă centrală, în noiembrie. Pence a amintit de asemenea schimbarea de atitudine a lui Trump privind vânzarea TikTok.

Mike Pence a refuzat să speculeze de ce Trump s-a declarat împotriva vânzării ByteDance, compania-mamă a TikTok din China.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te