Dolph Lundgren, băiatul rău din filmele de acțiune are cancer. „Medicii mi-au dat 3-4 luni de viață”

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.11.2023 - 18:58
Dolph Lundgren se luptă cu cancerul - Foto: Flickr/Gage Skidmore

Dolph Lundgren, în vârstă de 65 de ani, a anunţat că lupta sa împotriva cancerului a început în Los Angeles, unde medicii i-au extras o tumoare din rinichi și au stabilit că aceasta era canceroasă. El a spus că medicii i-au mai dat câteva luni de trăit, dar s-au înșelat.

SHARE

Dolph Lundgren, în vârstă de 65 de ani, a anunţat că lupta sa împotriva cancerului a început după ce i s-a extras o tumoare din rinichi. El spune că, dacă urma metode tradiționale de vindecare, ar mai fi avut 3-4 luni de viață.

După operație, a fost supus unor scanări regulate la fiecare șase luni și "a fost bine timp de cinci ani". Apoi, în anul 2020, când s-a întors în Suedia, medicii i-au făcut un RMN și au descoperit că actorul avea alte câteva tumori, inclusiv una în ficat.

"În acel moment, am început să-mi dau seama că este ceva serios", a declarat el pentru Bensinger. Lundgren și-a amintit că medicii nu au putut extrage chirurgical tumora din ficatul său, care era de mărimea "unei lămâi mici".

Dolph Lundgren se luptă cu cancerul

Ultimele ştiri sunt că, disperat, încearcă să folosească AI, pentru a scăpa de afecţiune. „AI sunt sigur că va fi extrem de utilă”, a spus Lundgren, pentru Fox News. „Ei îl folosesc deja în cercetarea cancerului”.

Lundgren a continuat:

„L-au folosit pentru a găsi vaccinul împotriva COVID atât de repede. Și, de fapt, au luat aceiași algoritmi și i-au folosit în cercetarea cancerului, știu pentru că acum sunt puțin implicat în asta. Deci, există unele aspecte cu adevărat pozitive.”

La începutul acestui an, CNBC a raportat că Moderna a colaborat cu IBM, pentru a utiliza IA generativă și calculul cuantic, pentru a avansa tehnologia ARNm, o componentă-cheie a vaccinului COVID-19 al companiei.

Acordul ar putea ajuta la accelerarea lucrărilor Moderna, privind noile vaccinuri și terapii.

Luna trecută, Insilico Medicine, o companie de biotehnologie bazată pe inteligență artificială, cu sediul în Hong Kong și New York City, a anunțat recent că noul său medicament, conceput de IA, pentru COVID-19, a intrat în studiile clinice de fază I și ar putea deveni o alternativă la antiviralele actuale, precum Paxlovid și Lagevrio.

Înainte de ce se întâmplă acum, Dolph Lundgren a fost supus unei terapii sistemice, care l-a lăsat cu efecte secundare severe, inclusiv diaree, pierderea poftei de mâncare și scăderea în greutate.

Citeşte şi: Robert De Niro îi oferă tinerei Meryl Streep un rol de Oscar și bani pentru iubitul bolnav de cancer

"Nu a fost foarte frumos pentru mine sau pentru biata mea logodnică (Emma Krokdal) să treacă prin asta", a spus el. În mijlocul tratamentelor, Lundgren a călătorit la Londra, unde urma să filmeze "The Expendables 4" și continuarea "Aquaman".

După ce nu a mai primit vești de la medicii săi din Los Angeles, Lundgren a spus că a cerut părerea unui alt expert medical, care i-a spus că mai are doar câțiva ani de trăit. "Mi-am dat seama din vocea lui că probabil credea că este mai puțin", și-a amintit el.

"Am trăit deja ca cinci vieți într-una singură. Cu tot ceea ce am făcut, și știți. Așa că nu era ca și cum aș fi fost amărât din cauza asta. A fost doar ca și cum... [Îți] pare rău pentru copiii tăi și pentru logodnica ta, pentru oamenii din jurul tău."

Citeşte şi: Top-modelul Linda Evangelista a suferit o mastectomie dublă. A fost diagnosticată cu cancer în 2018

Lundgren, deprimat de veste, a apelat la un alt expert - de data aceasta Dr. Alexandra Drakaki, oncolog la UCLA Health. Aceasta i-a spus lui Bensinger că Lundgren trăia cu o "mutație care este de fapt comună, în cazul cancerului pulmonar", conform Los Angeles Times.

Ca urmare, Lundgren a început diferite tratamente specifice cancerului pulmonar. "Dacă aș fi urmat celălalt tratament, mai aveam aproximativ trei-patru luni", a continuat el.

"Nu-mi venea să cred că ar fi fost o diferență atât de radicală". Lundgren i-a spus lui Bensinger că se află în remisie și că se așteaptă ca medicația să "suprime orice altceva". El a spus că este recunoscător pentru fiecare zi pe care o trăiește și crede că o veste bună pe care o primeşte este un fel de karma.

"Întotdeauna am încercat să fiu drăguț cu toată lumea și să mă întâlnesc cu fanii, cu oricine, și poate că s-a întors cumva la mine acest lucru acum, când aveam cea mai mare nevoie", a spus el. "Cred că, atunci când investeşti dragoste acolo, o primești înapoi".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te