Doi turiști aflați pe un ski-jet, împușcați mortal. Un al treilea turist, arestat: „Ne-am rătăcit”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 01.09.2023 - 08:10
Sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Garda de Coastă algeriană ar fi împuşcat mortal doi turişti care îşi petreceau vacanţa în Maroc şi care au ajuns în apele algeriene cu jet ski-urile.

SHARE

Doi turiști care se bucurau de o vacanță în Maroc au fost împușcați mortal de către Garda de Coastă algeriană, în timp ce se aflau pe jet ski-uri și au ajuns din greșeală în apele teritoriale algeriene.

Doi turiști aflați pe un ski-jet, împușcați mortal

Cei doi turiști uciși, care erau parte a unui grup format din patru persoane cu dublă cetățenie franceză și marocană, au plecat cu jet ski-urile din stațiunea Saidia din Maroc.

În timp ce se apropiau de granița dintre cele două țări, Garda de Coastă algeriană i-a interceptat și a deschis direct focul asupra lor. Un al treilea membru al grupului a fost arestat în urma incidentului.

Întâmplarea tragică a provocat indignare în Maroc, în special după ce un pescar a postat imagini video cu unul dintre turiști decedat plutind în apele mării.

Citește și: VIDEO Momentul în care un candidat la prezidențiale din Ecuador este împușcat mortal la un miting

Această zonă de graniță dintre Algeria și Maroc a fost închisă în 1994 din considerente de securitate, iar relațiile dintre cele două țări s-au tensionat în ultimii ani. Algeria a întrerupt legăturile diplomatice cu Maroc, acuzând acest stat de acțiuni ostile, acuzație respinsă de Rabat.

Doar unul dintre cei patru membri ai grupului, Mohamed Kissi, a reușit să revină în Maroc. El a declarat că s-au rătăcit în timpul călătoriei cu jet ski-ul, iar faptul că au ajuns în Algeria a fost o confuzie.

Când o barcă gonflabilă neagră, cu steag algerian, s-a apropiat de ei, indivizii de la bord au deschis focul. Din fericire, Mohamed Kissi a scăpat nevătămat, dar fratele său și un prieten au fost uciși, iar un alt prieten a fost rănit, potrivit BBC.

Citește și: Un bărbat care l-a amenințat cu moartea pe Biden, împușcat mortal de FBI. Avea un "Target list"

Unul dintre cei decedați în acest tragic incident este Abdelali Merchouer, în timp ce cel de-al treilea membru al grupului, Smail Snabe, a fost arestat de Garda de Coastă algeriană și a fost prezentat în fața unui procuror, fără detalii suplimentare.

Oficialii marocani au refuzat să comenteze incidentul, numindu-l o "chestiune judiciară", în timp ce Algeria nu a emis încă nicio declarație oficială.

Relațiile tensionate dintre cele două țări, cu o istorie lungă de dispute privind teritoriul Sahara de Vest, au făcut ca această zonă de graniță de aproape 2.000 de kilometri să fie o sursă constantă de tensiuni și conflicte.

În 1994, granița a fost închisă din motive de securitate în urma unui atac cu bombă în orașul istoric Marrakesh din Maroc, comis de militanți islamiști.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te