Departamentul de Justiție din SUA analizează afacerile lui Biden în Ucraina

DE Octavia Constantinescu | 10.02.2020 - 10:33
Rudy Giuliani Foto: Guliver/ Getty Images

Departamentul de Justiţie evaluează informaţiile despre fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi fiul său, Hunter, pe care le primește de la Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, transmite Reuters.

SHARE

Preşedintele Comisiei Judiciare din Senat, Lindsey Graham, a declarat că procurorul general William Barr l-a informat duminică dimineaţă despre existența acestui aranjament.

”Departamentul de Justiţie primeşte informaţii din Ucraina de la Rudy. Acesta (Barr- n. red) mi-a spus că au creat un proces prin care Rudy ar putea oferi informaţii şi vor vedea dacă se confirmă”, a spus Graham la emisiunea ”Face the Nation” de la CBS.

Departamentul de Justiţie nu a comentat, până în momentul de față, pe marginea acestui subiect.

Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, a făcut parte din consiliul de administraţie al companei ucrainene de gaze Burisma, în timp ce Joe Biden, în prezent candidat pentru nominalizarea drept reprezentant al Partidului Democrat în alegerile prezidenţiale din noiembrie, era vicepreşedinte al SUA în perioada respectivă.

Doi senatori republicani, Chuck Grassley and Ron Johnson, efectuează la rândul lor o investigaţie a documentelor guvernamentale, pentru a stabili dacă a existat un conflict de interese.

Graham a spus că a discutat duminică cu Barr şi preşedintele comisiei pentru Informaţii din Senat, Richard Burr, după ce Giuliani a declarat că a descoperit dovezi majore în Ucraina.

”Mi-au spus: <<Tratează cu multă precauţie tot ceea ce vine din Ucraina împotriva oricui>>”, a spus Graham.

”Orice document care vine din Ucraina împotriva oricărui american, republican, democrat, trebuie analizat de către serviciile de informaţii care au expertiză, eu nu am, pentru că Rusia ne joacă pe toţi”, a mai spus acesta.

Graham a afirmat că se va abţine de la a-i investiga el însuşi pe cei doi Biden şi că se va concentra în schimb pe decizia Foreign Intelligence Surveillance Court (Curtea de Supraveghere pentru Informaţii Externe) de a emite mandate care au condus la o investigaţie federală referitoare la acuzaţiile că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -