Cum știi că mașina a intrat în colimatorul hoților. Cele mai furate mașini în 2022

DE Elena Andrei | Actualizat: 20.12.2022 - 18:27
Cele mai furate mașini în 2022/Foto: commons auto
Semne avertisment/Foto: daily mail

Dacă găsiți semne ciudate de cruce pe geamurile mașinii, de obicei făcute după ora 22, acestea pot fi un avertisment că trebuie să fiți atenți la hoți.

SHARE

Laura Morgan, din Wallasey, Merseyside, a observat pentru prima dată semne pe mașina sa în urmă cu două luni, dar a crezut că au fost desenate de copiii ei. 

Ea a împărtășit imagini cu două cruci desenate pe geamul mașinii sale, care era parcată în fața casei.

Imediat a apărut ipoteza că aceste semne sunt universale și sunt folosite de potențiali spărgători care lucrează în bande.

Unii infractori folosesc marcaje secrete pentru a indica anumite lucruri despre o proprietate. Un X înseamnă că proprietatea este o "țintă bună", în timp ce un cerc traversat de un X înseamnă că nu există nimic care să merite să fie furat, ceea ce înseamnă ca a existat un pont, dar în urma „verificării”, ținta a căzut.

Un simbol triunghiular este folosit pentru a indica faptul că o femeie locuiește singură în proprietate, în timp ce liniile verticale sunt folosite pentru a arăta că sunt obiecte de valoare în interior, relatează The Mirror. 

The Safeguarding Hub - care împărtășește sfaturi și informații despre protecția locuinței în Marea Britanie - a confirmat că infractorii folosesc astfel de semne.

Semnele sunt o practică obișnuită în bandele de hoți, dar majoritatea spărgătorilor lucrează singuri și nu-și lasă „indicii”. 

„Dar, dacă sunteți îngrijitorul unei persoane în vârstă sau vulnerabile și observați semne ciudate în fața caselor acestora, trebuie să vă asigurați că locuințele sunt sigure.

Firma de securitate Keytek a subliniat că "marcajele de jaf" sau "semnele de spargere" formează un cod pentru a indica dacă o casă merită să fie „vizitată” sau o mașină merită să fie furată.

„Creta este principalul material pe care îl folosesc hoții, deoarece este ușor de îndepărtat și nu este la fel de vizibil ca materiale precum marcajele cu vopsea spray în afara casei. Pe lângă semnele cu cretă, spărgătorii marchează casele cu aproape orice pot: o mică pată de vopsea sau o bucată de sfoară legată în jurul unui stâlp de iluminat”, informează Keytek. 


Cele mai furate mașini în 2022 din Marea Britanie

1. Ford Fiesta: 5.725

2. Land Rover Range Rover: 5,209

3. Ford Focus: 2.048

4. VW Golf: 1.959

5. Land Rover Discovery: 1.778

6. Vauxhall Corsa: 1.268

7. Vauxhall Astra: 1.215

8. Mercedes-Benz C-Class: 981

9. Audi A3: 805

10. Ford Ecosport: 656

11. Volkswagen Polo: 623

12. Nissan Qashqai: 580 

13. Ford Kuga: 569

14. Toyota Yaris: 558

15. Audi A4: 534 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te