Cum a reușit un bărbat să se urce în avion deși nu avea bilet. Cum a intrat neobservat?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.02.2024 - 19:02
Cum a reușit un bărbat să se urce în avion deși nu avea bilet. Cum a intrat neobservat? - Foto: Profimedia / imagine cu rol ilustrativ

Cum a reușit un bărbat să se urce în avion deși nu avea bilet. Cum a intrat neobservat? Este anchetă după ce un astfel de incident a avut loc săptămâna trecută.

SHARE

Cum a reușit un bărbat să se urce în avion deși nu avea bilet. Cum a intrat neobservat? Este anchetă după ce un astfel de incident a avut loc săptămâna trecută.

S-a urcat în avion deși nu avea bilet 

Un bărbat a evitat controalele de securitate de la aeroporotul din Londra, Gatwick și s-a urcat într-un avion cu pasageri fără a prezenta pașaportul sau cartea de îmbarcare. Este al doilea incident de acest fel într-o săptămână.

Citeşte şi: AUDIO Un cal a scăpat liber, prin cala unui avion. Ce s-a întâmplat apoi cu aparatul de zbor

Britanicul a reușit să se strecoare la bordul zborului Norwegian Air în încercarea de a ajunge la Copenhaga, capitala Danemarcei, fără a fi prins, potrivit The Sun.

Dar echipajul l-a suspectat înainte de decolare și a fost scos de poliție în afara Boeing-ului 737.

Acest lucru se întâmplă la o săptămână după ce The Sun a dezvăluit că un bărbat a zburat din Marea Britanie până la New York fără pașaport sau carte de îmbarcare.

Acest nou incident probabil va stârni o nouă îngrijorare a Ministerului de Interne cu privire la controalele din aeroporturi.

Se pare că bărbatul al cărui nume nu a fost dezvăluit, a evitat înregistrarea la Gatwick luni, 5 februarie, în jurul prânzului, îndreptându-se direct spre zona de securitate și porțile de îmbarcare.

O sursă a declarat că se presupune că a „urmărit” alți pasageri la punctele de control de securitate și de pașapoarte și ar fi evitat chiar și personalul de la poarta de îmbarcare pentru a ajunge în avion.

Pasagerii au fost nevoiți să părăsească aeronava

După ce a fost evacuat, pasagerii au fost nevoiți să părăsească temporar avionul pentru o percheziție de securitate.

Citeşte şi: O femeie a încercat să deschidă ușa avionului, în timpul zborului. Era drogată

„Bărbatul nu avea pașaport sau bilet de avion, dar a urmărit cu nerușinare alți pasageri fără să fie observat la punctele de control de securitate și a reușit cumva să urce în avion. Este a doua oară când se întâmplă acest lucru recent. Este nevoie de o revizuire imediată a securității”, a declarat un pasager pentru The Sun.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Gatwick a insistat asupra faptului că individul a fost supus unui control de securitate.

Poliția din Sussex a confirmat că ofițerii săi au scos bărbatul din aeronavă la ora 12.15, dar a descris incidentul ca fiind unul medical.

„Ofițerii au sprijinit echipa de securitate a aeroportului și au oferit asistență unui bărbat ca urmare a îngrijorărilor legate de starea sa de sănătate. Conform procedurii standard, pasagerii au fost debarcați temporar.

Apoi li s-a permis să se îmbarce din nou la bordul aeronavei, care a fost apoi autorizată să plece. Din cauza că incidentul s-a produs din cauza unei probleme medicale, nu au fost formulate acuzații penale”, au spus autoritățile.

Craig Sturt, în vârstă de 46 de ani, a reușit să se îmbarce într-un zbor spre New York fără a avea documentele necesare. Domnul Sturt a apărut la Heathrow pe 23 decembrie și s-a îndreptat direct spre porțile de securitate pentru permisele de îmbarcare de la Terminalul 5, au declarat polițiștii.

El a fost confruntat de oficialii americani pe aeroportul JFK din New York, și s-a întors în Marea Britanie, unde a fost condamnat pentru infracțiuni. A fost lansată o anchetă privind procedurile de securitate de la Heathrow.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te