Cum a comandat interlopul oltean Rechinu uciderea omului său de încredere ce voia sa-l toarne la FBI

DE Alex Darvari | 25.08.2022 - 10:42
Interlopul oltean Rechinu - FOTO: ARHIVA

Florian Tudor, zis Rechinu, capul mafiei române din Mexic a fost arestat, în mai anul trecut, la solicitarea autorităților române. El a condus mafia românească din Mexic și reușea să câștige milioane de dolari pe an.

SHARE

Gruparea condusă de Florian Tudor clona aproximativ 1000 de carduri pe zi și fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBI. 

La un moment dat, cel mai de încredere om al „Rechinului“, Sorin Marcu, a vrut să îi ia locul. A murit împușcat.

Sorin Constantin Marcu, cel mai temut bodyguard al lui Florian Tudor, a vrut să se predea FBI-ului, dar a fost împușcat mortal de un agent de pază mexican aflat în slujba mafiotului român. Agentul a dispărut fără urmă, iar judecătorul care a clasat dosarul este investigat de autoritățile din Mexic. 

Cu câteva luni înainte de a fi asasinat, Sorin Marcu a fost bătut și înjunghiat de bodyguarzii români din Cancun ai lui Florian Tudor. Motivul: Marcu era bănuit că sabota bancomatele pe care era montată aparatura pentru copierea datelor bancare ale turiștilor. 

Citește și: Interlopul oltean Rechinu a plătit 2 milioane $ pentru uciderea unui șef de poliție în Mexic

Pe 11 august 2014, Sorin Marcu l-a înjunghiat în gât pe Dragoș Țăndărescu, în Craiova. Procurorii de la Tribunalul Dolj au deschis atunci pe numele lui Marcu un dosar pentru tentativă de omor. L-au dat în urmărire generală, dar Marcu era deja refugiat în Cancun.

Martorii dintr-un dosar al DIICOT, inclusiv tatăl lui Marcu, susțin că, de fapt, Florian Tudor l-a chemat în Mexic pentru că știa că a înjunghiat o persoană și urma să fie condamnat.

Ajuns în Mexic, Florian Tudor l-a angajat ca bodyguard, dar și ca supraveghetor al bancomatelor care aveau instalate aparatura de skimming în zona Playa del Carmen. 

Între timp, Sorin Marcu și-a schimbat numele în Marco Constantinos Constantinos și a făcut rost de o legitimație de funcționar la banca Multiva.

Pentru această bancă, firma Intacash, controlată de Florian Tudor, monta bancomate în stațiunile turistice din Mexic. În realitate, Sorin Marcu era șoferul și bodyguardul lui Florian Tudor. Relația dintre cei doi a fost atât de apropiată încât Rebeca Tudor, soția lui Florian Tudor, i-a botezat copilul lui Marcu. 

Cearta de la „numere“

Relațiile dintre Florian Tudor și Sorin Marcu s-au deteriorat pe parcurs însă, pentru că Marcu i-a cerut lui Tudor să-i dea și lui „numere“, adică date de carduri bancare, pentru a lucra pe cont propriu. Dar s-a lovit de refuzul „Rechinului“.

Cererea lui Marcu era justificată, susținea acesta: curățase mai multe zone de concurență. Adică de alte organizații criminale mai mici.

Mai mult, spun martorii, Tudor era gelos pe Marcu pentru că acesta avea succes mai mare la femei. În urma refuzului, Marcu a început să-i saboteze afacerile ilegale „Rechinului“. 

Concret, în fanta bancomatelor, Marcu băga un lipici de tip superglue pentru ca turiștii să nu mai poată să bage cardul, implicit datele bancare ale acestora să nu mai fie copiate de organizația lui Florian Tudor. 

În urma tensiunilor dintre cei doi, Tudor i-a cerut să părăsească Mexicul. Ba chiar l-a amenințat și cu poliția mexicană. Dar Marcu nu s-a speriat așa ușor. 

Tatăl lui Marcu, terorizat de interlopi

Pe 5 mai 2017, Sorin Velcu, însoțit de încă un bărbat, s-a dus la locuința din Craiova a lui Constantin Marcu, tatăl lui Marcu jr., și i-a cerut, prin amenințări, să-și contacteze fiul în Mexic pentru a-i cere să nu mai saboteze bancomatele lui Forian Tudor. Ceea ce s-a și întâmplat. 

Mai mult, spune unul dintre bodyguarzii martori în dosar, Florian Tudor le-a interzis gărzilor de corp să mai vorbească cu Marcu. Totodată, le-a ordonat bodyguarzilor săi să-l bată, atunci când îl prind pe Sorin Marcu. 

George Gavrilă, una dintre gărzi, a susținut în audierile DIICOT că, într-una din zilele în care șeful său consumase cocaină, a amenințat că îl va omorî pe Marcu.

Amenințări cu FBI

George Gavrilă însă, a păstrat legătura cu Sorin Marcu. 

Într-o discuție, Marcu îi spune că s-a certat cu Florian Tudor: „M-am certat rău cu el prin mesaje acum 1-2 luni. Mă amenința cu garda. Ba cu Răzvan (Ghiță - n.r.). Le-am luat morții... Și după ce îi scriam, mă bloca. Viermele ăsta. Nici nu avea curaj să se certe cu mine. (...)

Îi trimitea mesaje lui fratele meu, că dacă nu pleacă din Mexic trimite garda. Peste el. Și i-am zis că ne suge p..a. Cu mă-sa. Și garda lui. Dacă văd că o încearcă cu garda cu mine. O să trimit eu la americani. La ambasadă. Să-l dea la FBI. Să pomenească el de prăduieli“. 

Întrebat ce mai face, Marcu se plânge că e secetă în Cancun. 

„Doar Rechinu mai. Are. Numere. Și scot ăia. Sclavii lui. Bani. În rest nu se mai face nmk. Aici. Nu mai e nimeni. Decât Rechinu cu oamenii lui. (...) Păi el are, sclavul, cipuri, băga-se acum și îți dai seama.

Și plus că are strânse, îți dai seama, zeci de milioane, câte zeci de mii de numere avea, viermele ăsta, jegosul ăsta. (...) Plus că are zece echipe, dacă nu mai mult, prin America. De le dă de alea cu doi, le-a dat scule“.

În final, Sorin Constantin Marcu a fost împușcat la comanda Rechinului.

Rechinu a fost arestat în Mexic anul trecut

La un an de la arestarea sa în Mexic, în 2021, interlopul oltean Florian Tudor, zis Rechinu, este tot în Mexic, chiar dacă inclusiv FBI a arătat că el este liderul mafiei române din Cancun. El este anchetat pentru fapte în România, Mexic și Statele Unite. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă Eddy Pérez Escobar, avocatul și prietenul lui Florian Tudor, a confirmat că nu îl va mai apăra pe oltean. El a refuzat să dea mai multe detalii despre această „despărțire”, iar acum îi spune românului doar „acea persoană”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te