Criza submarinelor: Emmanuel Macron vrea clarificări și „măsuri concrete” de la Joe Biden

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 22.09.2021 - 16:18
Emmanuel Macron vrea clarificări și „măsuri concrete” de la Joe Biden. / Foto: aa.com.tr

Preşedintele francez Emmanuel Macron va discuta la telefon cu omologul său american Joe Biden despre criza deschisă între Paris şi Washington vizavi de un contract pentru construcţia de submarine cu Australia, relatează AFP.

SHARE

Această discuţie telefonică, al cărei orar nu a fost comunicat, va fi "o convorbire de clarificare" pentru "a clarifica atât condiţiile în care acest anunţ a fost decis, cât şi condiţiile unei reangajări americane într-o relaţie a aliaţilor", a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, la finalul unui consiliu de miniştri.

Convorbirea va avea loc "la cererea preşedintelui SUA", a reamintit Palatul Elysée.

Citește și: Vlogger-ul Dorian Popa l-a scos pe Cheluțu la produs. Câinele câștigă și 15.000 de euro pe lună

Emmanuel Macron aşteaptă "clarificări privind alegerea americană de a ţine un aliat european departe de schimbări structurale privind o cooperare în zona indo-pacifică", a explicat preşedinţia.

"Aşteptăm de la aliaţii noştri ca ei să recunoască că discuţiile şi consultările care ar fi trebuit să aibă loc nu au avut loc şi asta ridică o problemă de încredere", conform sursei citate.

Şeful de stat francez aşteaptă, de asemenea, "un angajament în baza unui proces solid definit în timp şi de înalt nivel care să permită crearea condiţiilor unei restabiliri a încrederii prin măsuri concrete şi nu numai prin cuvinte".

Citește și: Ioana Năstase, soția tenismenului Ilie Năstase, la 46 de ani: „Ce fac să arăt bine? Fac foamea”

"Asta priveşte îndeosebi importanţa strategică a angajamentului francez şi european în Indo-Pacific, deplina recunoaştere de către aliaţii noştri americani a necesităţii de a întări suveranitatea europeană, precum şi importanţa angajamentului crescând al europenilor pentru apărarea şi securitatea lor, angajamentul comun împotriva terorismului", a intrat în detalii Palatul Elysée.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.