Criminalul în serie rus "Vârcolacul" condamnat pe viață pentru 83 de crime, vrea să ucidă ucraineni

DE Daniel Toșa | 17.01.2023 - 10:42

Un criminal în serie din Rusia, condamnat pentru uciderea a cel puțin 83 de femei, a solicitat președintelui Vladimir Putin să fie eliberat din închisoare pentru a se alătura războiului împotriva Ucrainei.

SHARE

Mihail Popkov ispășește două condamnări pe viață pentru uciderea a 83 de femei, dar acum vrea să fie eliberat și să lupte pentru Vladimir Putin în Ucraina. Ucigașul, cunoscut sub numele de „Vârcolacul” din cauza metodelor sale brutale de ucidere, se crede că a ucis între 200 și 300 de persoane între 1992 și 2012.

Popkov, care a fost condamnat la două sentințe pe viață, susține că are experiență în comunicații radio-electronice din perioada în care a servit în armata sovietică și dorește să beneficieze de planul Kremlinului privind prizonierii, care permite eliberarea unui număr de până la 40.000 de prizonieri pentru a se alătura războiului.

Popkov are o cerere specială. El spune că nu suportă frigul și ar dori să meargă la război doar la primăvară.

Citește și: Putin se retrage în 2023. Nu vrea să riște o lovitură de stat, să sfârșească precum Gaddafi

Condamnat la două sentințe pe viață

Popkov ispășește două pedepse pe viață, plus 9 ani de închisoare, după trei procese separate pentru uciderea a 83 de femei, între 1992 și 2010.

”Vârcolacul” și-a violat majoritatea victimelor, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, înainte de a le ucide cu topoare, ciocane, cuțite și chiar șurubelnițe.

Citește și: Ce se întâmplă cu bacșișurile: cum le dai, cum le iei și cu ce rămân cei care le primesc și statul

Mai mult, Popkov a mărturisit brusc comiterea a mai multor crime în încercarea de a primi un loc în rândul trupelor Wagner, conduse de Evgheni Prigojin, prietenul lui Putin.

Cu toate acestea, autoritățile ruse i-au permis să fie intervievat de către televiziunea publică, unde s-a oferit să se alăture mercenarilor lui Putin în Ucraina, spunând că are experiență militară din perioada în care a activat pentru Armata Roșie.

Vrea să se înscrie în armată și să meargă la război în Ucraina

”Care este visul tău?”, l-a întrebat reporterul televiziunii de stat pe criminal, iar acesta a răspuns: ”Să mă înscriu în armată”.

”Nu aș ezita să mă alătur războiului. Dacă mă refer la pregătirea mea militară, cred că acum este destul de căutată... Deși probabil s-a mai modernizat între timp. Dar chiar dacă sunt în închisoare de 10 ani, nu cred că ar fi greu să învăț rapid abilități noi”, a declarat violatorul și criminalul în serie.

Căsătorit și tată al unui copil, Popkov a comis crimele împotriva femeilor singure din orașul său Angarsk între 1992 și 2010, pe care a spus că voia să-l ”curețe de prostituate”.

O evaluare psihiatrică l-a diagnosticat pe Popkov cu manie criminală, ”o condiție medicală în care o persoană are dorința irațională de a ucide pe cineva”, a raportat agenția de presă rusă TASS.

Cu toate acestea, ucigașul în masă a fost declarat ulterior sănătos la minte. În timpul pandemiei de Covid-19, a fost pus la muncă în închisoare, unde făcea măști de protecție.

„Au fost momente în care am crezut că pedeapsa cu moartea este mai bună”, a spus el. Rusia a abolit pedeapsa cu moartea în 1996. Înainte de aceasta, condamnații erau împușcați în ceafă de un călău.

În fața televiziunii publice, Popkov a spus că visul lui de a lupta în război e mai puternic decât o „simplă dorință”.

”Dacă aș spune că pur și simplu am o dorință, nu aș fi sincer. Acesta nu este un joc pe calculator, acestea nu sunt cărți de ficțiune despre supereroi”, a afirmat criminalul în serie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te