Măsura urmează unei revizuiri de securitate guvernamentale a vehiculelor Tesla, despre care s-a raportat: „camerele mașinilor pot înregistra în mod constant imagini, precum și să obțină diverse date, cum ar fi când, cum și unde sunt utilizate mașinile și lista de contacte a telefoanelor mobile sincronizate cu mașinile”.
Guvernul este îngrijorat de faptul că unele date ar putea fi trimise înapoi în SUA, au declarat surse oficiale.
Citește și
Elon Musk, dat în judecată de un acționar Tesla pentru tweet-uri „necontrolate” și pierderi
După China, Tesla își face fabrică și în India
Restricția vine în timp ce președintele Xi Jinping elimină treptat tehnologia străină, pe măsură ce războiul comercial cu SUA se intensifică.
Măsura pare să fie luată ca răspuns la restricțiile SUA privind utilizarea echipamentelor de comunicații făcute de o listă de companii chineze, inclusiv Huawei Technologies Co., gigantul tehnologic chinez pe care Washingtonul l-a etichetat ca o amenințare la adresa securității naționale din cauza temerilor de spionaj.
Guvernul chinez a informat unele dintre agențiile sale să le ceară angajaților să nu mai conducă mașini Tesla la muncă, să nu fie parcate lângă locuințele personaluui care lucrează în industrii sensibile și agenții de stat.
Directorul executiv al Tesla Inc, Elon Musk, a declarat sâmbătă că își va închide compania dacă se va dovedi că mașinile sale ar fi folosite pentru spionaj.
Există linie de fabricație a mașinilor Tesla chiar în China, la Shanghai.