Cel mai iubit actor din filmele cu cascadorii împlinește astăzi 70 de ani. Succesor al lui Bruce Lee

DE Octavia Constantinescu | 07.04.2024 - 12:47
Cel mai iubit actor din filmele cu cascadorii împlinește astăzi 70 de ani. Succesor al lui Bruce Lee - Foto: Getty / imagine rol ilustrativ

Cel mai iubit actor din filmele cu cascadorii împlinește astăzi 70 de ani. Succesor al lui Bruce Lee. Iată cum arată acum și cum a fost cariera sa până acum?

SHARE

Cel mai iubit actor din filmele cu cascadorii împlinește astăzi 70 de ani. Succesor al lui Bruce Lee. Iată cum arată acum și cum a fost cariera sa până acum?

Cel mai iubit actor din filmele cu cascadorii face 70 de ani

Actorul Jackie Chan s-a născut la 7 aprilie 1954, la Victoria Peak, Hong Kong. Vedetă în filmele kung-fu, Jackie Chan este originar din Hong Kong.

Citește și: Recunoașteți personajul? Frumosul actor care a iubit o singură femeie. Tată, după 55 de ani

A jucat şi regizat numeroase filme şi a ajuns celebru pentru stilul lui de luptă acrobatic şi cascadoriile inedite. A fost considerat un succesor al lui Bruce Lee.

La vârsta de şase ani, a fost trimis la Academia de Arte Teatrale Chineze, unde a studiat muzica, dansul şi artele marţiale. După 10 ani petrecuţi aici a excelat în arte marţiale şi acrobatică. Aceste aptitudini i-au deschis perspective, el jucând în filme de la vârsta de opt ani („Big and Little Wong Tin Bar”, 1962).

În 1971, după o apariţie specială în „A touch of Zen”, Chan şi-a început cariera în industria cinematografică. În anul 1978 a avut rolul principal în filmul „Drunken Master”, care l-a propulsat pe actor către succesul mondial, se arată pe site-ul CineMagia - www.cinemagia.ro.

Din anul 1980 a început colaborarea cu Hollywood, dar aşteptările de audienţă nu au fost pe măsură, acest fapt l-a determinat să revină în Hong Kong.

Talentul, dar şi entuziasmul său i-au adus roluri din ce în ce mai consistente, moartea lui Bruce Lee făcând evidentă necesitatea găsirii unei noi legende a artelor marţiale pe marele ecran. În 1980 a apărut primul film regizat de Jackie Chan intitulat „The Young Master”, actorul preferând să se îndepărteze de la stilul lui Bruce Lee şi să-şi creeze un stil propriu. Jackie Chan, îşi realizează singur cascadoriile, multe dintre filmele sale prezentând la final amuzante montaje cu gafele şi rateurile făcute de actor în timpul filmărilor.

Citește și: Recunoașteți personajul? Marele actor care s-a îmbolnăvit de dorul soției. „Aștept moartea”

Stilul său de luptă spectaculos şi acrobatic dar şi umorul şi cascadoriile inovatoare i-au adus aprecierea a milioane şi milioane de spectatori.

În 2014 actorul a fost prezent în ţara noastră, în postura de regizor şi actor, la Zilele Filmului Chinezesc la Bucureşti, eveniment care a fost deschis cu filmul „Zodiacul Chinezesc” de Jackie Chan.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te