Ce delicatese trebuie să nu lipsească de pe mesele românilor din Germania, la Revelionul 2024

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 31.12.2023 - 11:11
Unele alimente poartă noroc dacă le consumăm în noaptea de Anul Nou Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Pe mesele locuitorilor din Germania trebuie să se afle neapărat aceste 7 produse pentru a avea noroc tot anul viitor. Cel mai probabil și românii care trăiesc acolo vor respecta tradiția.

SHARE

De Revelion, germanii nu concep să nu aibă pe masă anumite produse alimentare pentru a avea noroc și prosperitate în anul viitor. 

Sunt mulți români care locuiesc în această țară, astfel că este posibil ca și ei să respecte această tradiție.

Ce delicatese trebuie să nu lipsească de pe mesele românilor din Germania, la Revelionul 2024

 Vă spunem în continuare ce mănâncă nemții de Revelion. Covrigi, gogoși, supă, dar și pește și alte delicatese vor fi servite în noaptea dintre ani, în Germania. 

Feuerzangenbowle – punch fierbinte pe bază de vin roșu 

Feuerzangenbowle este o băutură tradițională germană care este adesea consumată în timpul sărbătorilor de iarnă și la ocazii speciale, cum ar fi Revelionul, scrie ziarulromanesc.de.

Citește și: Robert Negoiţă organizează Revelion cu mii de oameni fără autorizaţie de securitate la incendiu

Pregătirea Feuerzangenbowle este spectaculoasă. Este practic vinul fiert tradițional (numit glühwein în germană) care vine cu un cub mare de zahăr înmuiat în rom.

Acesta din urmă se așează pe o sită deasupra vinului și i se dă foc, astfel încât zahărul topit să ajungă în băutură. Adăugați rom (putin câte puțin) pentru a menține focul aprins până se topește tot zahărul. Acest punch special poate fi condimentat cu scorțișoară, cuișoare, coajă de portocală și cardamom.

Supă de linte 

În Baden-Württemberg, în special în Suvabia, acest fel de mâncare este preferat în această perioadă a anului, cu trimitere la ideea de noroc. Această credință este probabil legată de forma rotundă a leguminoaselor, despre care se spune că seamănă cu monedele.

Se crede că lintea va aduce prosperitate în viitor. Din acest motiv este savurată de nemți de Revelion.  

Citește și: Cum va fi vremea de Revelion? "Anomalii termice în România, la începutul lui 2024"

Berliner – gogoși germane

Berlinerul, cunoscut și sub numele de gogoașa germană, este o prăjitură populară originară din Germania.

Legenda spune că conținutul său ridicat de calorii și grăsimi este destinat să pregătească următoarea perioadă de post. În forma sa clasică, aluatul este de obicei prăjit, stropit cu zahăr și umplut cu dulceață, deși acum există multe variante. Ele pot fi acoperite cu glazură sau umplute cu ciocolată.

 În unele părți ale Germaniei, există și un alt obicei despre care se spune că aduce noroc: una dintre gogoși este umplută cu muștar. Se spune că cine mușcă această gogoașă va fi deosebit de norocos în anul care vine.

Crap

 Pentru multe familii din Germania, crapul este unul dintre preparatele clasice de Revelion. Se spune că acest pește este sursă de noroc. Dacă vreți un plus de noroc, ar trebui să urmezi un anumit obicei: păstrați solzii crapului în portofel.

Citește și: Ce trebuie să mâncăm de Revelion pentru a evita problemele digestive: „La felul doi, o carne ușoară

Raclette

 Raclette este un fel de mâncare tradițional din regiunea alpină a Elveției, dar este populară și în Germania. Numele „raclette” provine din cuvântul francez „racler”, care înseamnă „a zgâria”. Raclette este un tip de mâncare în care brânza este încălzită și topită, apoi răzuită pe o farfurie și servită cu diverse toppinguri. Acestea includ, de exemplu, cartofi fierți, legume, castraveți murați, ceapă, șuncă, cârnați și ciuperci. Fiecare își poate compune propriul fel de mâncare alegând ingredientele preferate.

Fondue

 Fondue este un fel de mâncare popular care este consumat pe scară largă în Germania de Revelion. Numele „fondue” provine din cuvântul francez „fondre”, care înseamnă „a se topi”. Fonduea este un fel de mâncare în care diverse ingrediente sunt scufundate în brânză topită sau în sos gras.

Cel mai faimos este fonduea de brânză, în care bucăți de pâine sunt scufundate în brânză care a fost topită anterior pe un încălzitor special. Brânza este adesea un amestec de diferite soiuri, cum ar fi Gruyère, Emmental sau Raclette.

Pe lângă fondue de brânză, există și fondue de carne, în care bucăți de carne sunt gătite în ulei sau bulion fierbinte. Se servesc cu diverse sosuri, precum usturoi, mustar sau picant. Un alt tip popular de fondue este cel de ciocolată, în care fructele, prăjiturile sau alte gustări sunt scufundate în ciocolată topită.

Citește și: Ce se recomandă să se pună pe masa de Revelion? Alimentele sunt gustoase și aduc noroc

Covrig de Anul Nou

 Un covrig de Revelion este un cadou popular de Anul Nou. Mărimea covrigului arată aprecierea față de destinatar. Printre altele, nașilor le plăcea să facă cadou covrigi. Iar de multe ori, covrigii pot conține monede. Spre deosebire de covrigi obișnuit, covrigul de Anul Nou nu este făcut din aluat dospit, ci din aluat dulce. Cântărind până la 600 de grame, este, de asemenea, mult mai greu decât un covrig obișnuit.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te