Ce a găsit un bărbat în noua casă cumpărată în Italia. „Nu m-au lăsat să intru”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.02.2024 - 17:43
Ce a găsit un bărbat în noua casă cumpărată în Italia. „Nu m-au lăsat să intru” - Foto: B1Tv / imagine cu rol ilustrativ

Ce a găsit un bărbat în noua casă cumpărată în Italia. „Nu m-au lăsat să intru”. Ce a găsit în casa cumpărată cu 22 de mii de euro.

SHARE

Ce a găsit un bărbat în noua casă cumpărată în Italia. „Nu m-au lăsat să intru”. Ce a găsit în casa cumpărată cu 22 de mii de euro. 

Ce a găsit în casa nouă cumpărată

Un bărbat din Chicago a avut parte de o surpriză neplăcută după ce și-a cumpărat o casă în Italia în valoare de 22.000 de euro.

Joshua Shapiro, în vârstă de 48 de ani, a vrut să plece din SUA și să își schimbe viața. Pasul cel mare a fpst făcut în 2022, când și-a cumpărat un apartament mic, abandonat, în satul Latronico, după ce a citit un articol CNN Travel despre programul de locuințe lansat pentru a atrage migranți.

Citește și: Difuzarea de clipuri şi imagini deepfake va fi interzisă. Cât de mari sunt amenzile

Bărbatul încă nu s-a mutat definitiv în noua locuință, însă o va face abia după ce schimbările din casă vor fi finalizate.

„Sunt pregătit pentru următorul capitol din viața mea. A fi un saxofonist independent, cântând în principal jazz, nu este lipsit de provocări și, pentru că cererea pentru ceea ce fac este în scădere considerabil în SUA, ar putea fi mult mai solicitant în Europa”, a spus Shapiro pentru CNN Travel.

Joshua a vizitat Latronico într-o călătorie în Italia după pandemie – a treia oară când a călătorit în țară și prima oară în 20 de ani. Ceea ce l-a atras în Italia a fost faptul că bunicul său fusese dus la Florența în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Niște călugărițe trăiau în casa lui 

Apartamentul său de la etajul doi, care are propria scară exterioară și o intrare independentă, are 800 de metri pătrați, cu două dormitoare și un balcon. Avea nevoie de o schimbare, pentru care a cheltuit până acum în jur de 10.000 de euro.

În ciuda entuziasmului de a cumpăra o casă ieftină, aventura în care a pornit a avut o serie de întorsături neașteptate. A trebuit să pună ferestre noi, să le reașeze și să repare crăpăturile în pereți. De asemenea, a trebuit să mobileze locuința.

Se aștepta ca apartamentul să vină cu mobilierul care era în fotografiile de pe internet, dar s-a înșelat. În Statele Unite, spune el, în contractul de cumpărare ar fi fost stipulat ce mobilier era în apartament, dar în Latronico nu a fost niciodată destul de clar.

Mobilierul găsit în locuință era uzat, așa că în cele din urmă a trebuit să scape de cea mai mare parte din el.

„Nu mă așteptam la unele lucruri pe care le-am găsit, patul era foarte vechi (…) A fost nevoie de un acoperiș nou, asta a fost o mare surpriză. A trebuit să adaug un burlan de scurgere, iar în casă erau niște resturi care trebuiau aruncate”, a precizat Joshua.

Însoțit de Castellano, viceprimarul din Latronico, Joshua spune că a fost surprins să constate că în locuință erau chiriași, un grup de călugărițe în vârstă.

Citeşte şi: Companiile Google, Facebook și Twitter, obligate de UE să combată conturile false și deepfake-urile

„Au fost aceste trei călugărițe care locuiau acolo de ceva vreme. Erau chiriași ai foștilor proprietari. Când am venit, nu m-au lăsat să intru, șocate de ideea că un american ar putea să se plimbe prin casa lor”, a mai mărturisit el.

Din fericire, totul s-a rezolvat. Călugărițele, asigurate de viceprimarul din Latronico că nu vor ajunge fără locuință, au plecat în cele din urmă. Consiliul local le-a oferit case.

În ciuda acestor surprize neplăcute, Joshua spune că s-a îndrăgostit imediat de stilul de viață relaxat din Latronico, opusul cu care era obișnuit în Statele Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te