Care e ultima ameninţare a Rusiei, la adresa civilizaţiei pământene. Are legătură cu bomba nucleară

DE Florin Budescu | Actualizat: 15.02.2024 - 00:12
Care e ultima ameninţare a Rusiei, la adresa civilizaţiei pământene. Are legătură cu bomba nucleară - Foto: Profimedia Images
Care e ultima ameninţare a Rusiei, la adresa civilizaţiei pământene. Are legătură cu bomba nucleară - Foto: Profimedia Images

Care e ultima ameninţare a Rusiei, la adresa civilizaţiei pământene. Are legătură cu bomba nucleară. Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe și parlamentarii de frunte din Capitol Hill au încercat să atenueze îngrijorările publice.

SHARE

Care e ultima ameninţare a Rusiei, la adresa civilizaţiei pământene. Are legătură cu bomba nucleară. Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe și parlamentarii de frunte din Capitol Hill au încercat să atenueze îngrijorările publice existente.

Președintele Comitetului de Informații al Camerei Reprezentanţilor a avertizat asupra unei „amenințări la securitatea națională”, legată de "o capacitate militară străină de destabilizare” atât de gravă, încât președintele Joe Biden ar trebui "să declasifice toate informațiile” despre aceasta.

Care e ultima ameninţare a Rusiei, la adresa civilizaţiei pământene. Are legătură cu bomba nucleară

Două surse familiare cu discuţiile de la Capitol Hill au spus că informațiile au de-a face cu Rusia, care dorește să introducă o armă nucleară în spațiu. Aceasta nu este pentru a arunca o armă nucleară pe Pământ, ci mai degrabă pentru a o folosi împotriva sateliților geostaţionari.

Totuși, „este foarte îngrijorător și o informaţie foarte sensibilă”, a spus o sursă, numind-o „o mare problemă”. Deși nu au abordat subiectul în mod direct, mai mulți membri ai Congresului au descris rapid problema ca fiind gravă, fără a stârni alarma publică.

„Vom lucra împreună pentru a aborda această problemă”, a declarat președintele Camerei, Mike Johnson. „Dar vrem doar să ne asigurăm că toată lumea are mâinile sigure, pe volan”, a spus el.

Citeşte şi: Coreea de Nord testează arsenalul nuclear subacvatic "Haeil-5-23", în răspuns la exercițiile SUA

Reprezentantul Jim Himes, un democrat din Connecticut, membru al Comitetului de Informații al Camerei, și-a exprimat părerea, numind avertismentul „drept fiind semnificativ”, dar „nu un motiv de panică”.

„În ceea ce privește faptul că mai multe pot fi desecretizate în această problemă, aceasta este o discuție utilă, dar nu este o discuție care să fie purtată în public”, a spus Himes.

Reprezentantul republican din Ohio, Mike Turner, președintele Comitetului de Informații al Camerei, a declarat că grupul său politic a „pus la dispoziția tuturor membrilor Congresului informații referitoare la o amenințare gravă la securitatea națională”.

Citeşte şi: Kim Jong-Un amenință cu un atac nuclear. SUA ripostează: "Va fi sfârșitul regimului nord-coreean"

„Solicit președintelui Biden să declasifice toate informațiile referitoare la această amenințare, astfel încât Congresul, Administrația și aliații noștri să poată discuta în mod deschis acțiunile necesare, pentru a răspunde acestei amenințări”, a spus Turner.

El a spus că pune informațiile despre această problemă la dispoziția tuturor membrilor Camerei, într-un loc sigur, în conformitate cu regulile camerei.

Foto: Profimedia Images

O scrisoare trimisă membrilor Congresului, semnată de Turner și Himes, obținută de ABC News, a indicat că amenințarea este legată de „o capacitate militară străină destabilizatoare, care ar trebui să fie cunoscută de toți factorii de decizie ai Congresului”.

Citeşte şi: Rusia avertizează SUA și NATO cu un război nuclear. Șoigu: „Vor să submineze securitatea Rusiei”

Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că a programat deja o întâlnire secretă, cu conducerea Congresului, înainte de solicitarea lui Turner.

Sullivan a fost presat de mai multe ori, de reporteri, cu privire la cererea de informații, dar a refuzat să spună în mod specific dacă întâlnirea va fi pentru a discuta amenințarea aceasta.

De asemenea, el a refuzat să ofere mai multe detalii despre aceasta, dincolo de a spune că, în linii mari, „americanii înțeleg că există o serie de amenințări și provocări în lume, cu care ne confruntăm în fiecare zi”, cum ar fi terorismul.

„Sunt încrezător că președintele Biden, în deciziile pe care le ia, va asigura securitatea poporului american”, a spus Sullivan.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te