Candidatul de extremă dreapta la prezidenţialele din Franţa, condamnat pentru incitare la ură

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 18.01.2022 - 09:36
Eric Zemmour a denunţat o "condamnare ideologică şi prostească". / Foto: fr.de

Candidatul de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa, Eric Zemmour, a fost condamnat la Paris, la plata a 10.000 de euro amendă pentru incitare la ură. Ameda a venit pentru afirmaţiile sale despre migranţii minori izolaţi, menționează AFP.

SHARE

AFP relatează că ameda a venit pentru afirmaţiile sale despre migranţii minori izolaţi.

Absent la anunţarea verdictului ca şi la procesul din noiembrie, acest obişnuit al procedurilor judiciare este judecat de tribunalul corecţional pentru că i-a numit pe migranţii minori izolaţi "hoţi", "asasini" şi "violatori", la televiziune.

Eric Zemmour a denunţat o "condamnare ideologică şi prostească" şi avocatul său, Olivier Pardo, a anunţat că clientul său va face apel la decizia tribunalului.

Citește și: Scandal cu topoare și ciomege, la Cetate, între paznicii moșiilor lui Gigi Nețoiu și Mircea Dinescu

Deja vizat de numeroase proceduri pentru injurii rasiste, incitare la ură sau contestarea unor crime împotriva umanităţii, Eric Zemmour a fost condamnat de această dată pentru afirmaţiile de pe 29 septembrie 2029, în cadrul unei dezbateri din emisiunea "Face a l'info", de pe canalul CNews, după un atentat în faţa fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo.

Zemour a spus atunci despre migranţii minori izolaţi: "Nu au ce face aici, sunt hoţi, sunt asasini, sunt violatori, asta este tot ce sunt; trebuie să-i expulzăm şi nici măcar nu trebuiau să fi venit".

Citește și: Reghe se laudă cu ecografia copilului. Anamaria Prodan, despre Corina Caciuc: „Spălată e ca nouă”

Circa treizeci de asociaţii s-au constituit în părţi civile, între care "SOS Rasismul", Liga drepturilor omului şi Licra, precum şi circa 20 de consilii departamentale, minorii neînsoţiţi fiind preluaţi de instituţii gestionate de departamente.

Ieşirile controversate ale lui Eric Zemmour, în vârstă de 63 de ani, constrâns la jumătatea lui septembrie să demisioneze de la CNews din cauza ambiţiilor sale prezidenţiale, i-au adus în circa zece ani 15 acţiuni în justiţie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.