Fratele lui Brigitte Macron a depus și el apel, a declarat Jean Ennochi, confirmând o informație de la franceinfo.
Informația conform căreia Brigitte Macron este transsexual s-a răspândit viral până în Statele Unite.
Cele două inculpate, Natacha Rey și Amandine Roy, au fost achitate de 18 capete de acuzare invocate de Brigitte Macron și fratele ei.
Brigitte Macron, apel în procesul intentat femeilor care au spus că prima doamnă este transsexual
Doar un pasaj referitor la coruperea unui minor intra în domeniul de aplicare al legii presei, dar instanța le-a achitat și pentru această acuzare, de data aceasta invocând buna-credință.
În septembrie, în primă instanță, Natacha Rey și Amandine Roy au fost găsite vinovate și condamnate la o amendă cu suspendare de 500 de euro, precum și la plata unui total de 8.000 de euro daune către Brigitte Macron și 5.000 de euro fratelui acesteia, Jean-Michel Trogneux, ambele părți civile în proces.
În centrul acestui caz se află o știre falsă, susține AFP, știre care a reapărut în mod regulat pe rețelele de socializare de la primele alegeri ale lui Emmanuel Macron din 2017, susținând că Brigitte Macron, născută Trogneux, nu a existat niciodată, ci că fratele ei, Jean-Michel, și-a asumat această identitate după ce a suferit o schimbare de gen.
Citește și: Scaunul de la Kremlin i-a luat mințile lui Putin. Inginerii, puși să-i facă limuzina supremă - Aurus
Cele două femei au contribuit în mare măsură la notorietatea acesteia în 2021, printr-un 'interviu' lung de peste patru ore. Prima, 'medium-ul' Amandine Roy, a intervievat-o pe cea de-a doua, Natacha Rey, o 'jurnalistă independentă autodidactă', pe canalul ei de YouTube despre descoperirea acestei 'înșelăciuni', 'fraude' și 'minciuni de stat', susține AFP.
În interviul difuzat pe YouTube, cele două femei au distribuit fotografii cu Brigitte Macron și familia sa, au menționat operații la care se presupune că ar fi fost supusă, au susținut că nu este mama celor trei copii ai săi și au furnizat informații personale despre fratele ei, arată Agerpres.
Conform AFP, aceste informații false au fost exportate - cel mai recent, în Statele Unite, unde au devenit virale în cercurile de extremă dreaptă în timpul campaniei prezidențiale. Mai multe politiciene din întreaga lume au fost deja vizate de știri false transfobe, inclusiv fosta primă doamnă a SUA Michelle Obama, fostul vicepreședinte american Kamala Harris și fostul prim-ministru al Noii Zeelande, Jacinda Ardern