Bonus în bani pentru cei care nu au mașină. O țară din Europa îi răsplătește pe cei care merg pe jos

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 25.09.2023 - 21:41
Bonus în bani pentru cei care nu au mașină. O țară din Europa îi răsplătește pe cei care merg pe jos Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Oamenii fără mașină din orăşelul Würzburg ar putea primi o plată specială în viitor. Consiliul local a discutat recent o propunere venită din partea grupului parlamentar al SPD.

SHARE

Oamenii fără mașină din orăşelul Würzburg ar putea primi o plată specială în viitor. Consiliul local a discutat recent o propunere venită din partea grupului parlamentar al SPD.

În România, statul acordă 54.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen.

Bonus în bani pentru cei care nu au maşină – Într-un oraș din Germania se vor introduce în curând bonusuri speciale pentru gospodăriile care nu dețin o maşină.

Autoritățile încă poartă discuții pentru a decide cui vor fi acordate aceste plăți și în ce condiții, scrie ziarulromanesc.de

Oamenii fără mașină din Würzburg ar putea primi o plată specială în viitor. Consiliul local a discutat recent o propunere venită din partea grupului parlamentar al SPD.

Bonus în bani pentru cei care nu au mașină. O țară din Europa îi răsplătește pe cei care merg pe jos

Aceasta prevede ca gospodăriile fără mașină să primească zece euro pe lună. Perioada de încasare a acestui bonus este limitată la doi ani, ceea ce înseamnă maximum 240 de euro.

Propunerea nu a fost încă decisă definitiv, dar discuțiile continuă, a declarat vineri liderul grupului parlamentar, Alexander Kolbow, agenției de presă germană – DPA. Urmează să se stabilească dacă bonusul se va acorda doar gospodăriilor care renunță la mașini sau și celor care deja nu dețin mașini.

„Suntem convinși că fiecare pas către tranziția la mobilitate ecologică este bun și corect, oricât de mic”, a declarat liderul grupului parlamentar Bärbel Benkert. Dacă cineva se gândește deja să renunțe la mașină, acest bonus ar trebui să fie un stimulent suplimentar.

Cercetătorul Michael Kopatz de la Institutul Wuppertal pentru Climă, Mediu și Energie consideră că un „bonus de eliminare” pentru mașini ar putea fi util.

Bani pentru maşină nouă sau electrică în România

A doua sesiune de înscriere persoane fizice, juridice şi UAT-uri în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus se desfăşoară în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie.

Pentru această etapă, bugetul alocat Programului Rabla Clasic este de 222.457.000 lei şi pentru Programul Rabla Plus, bugetul alocat este de 272.468.500 lei. „Bugetele pentru persoanele juridice, unităţi administrativ-teritoriale şi instituţii publice în cadrul Programului Rabla Plus au fost epuizate”, anunţă Administraţia Fondului de Mediu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te