Cele două Românii vaccinate: peste 33% în Timiș, Brașov, Cluj, sub 18% în Botoșani, Giurgiu, Covasna

DE Petre Bădică | Actualizat: 14.07.2021 - 23:43

Cifrele oficiale arată o polarizare a procesului de vaccinare: unele județe au trecut de 30%, altele nu au reușit să treacă de 20%. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a pus la dispoziția Newsweek România cifrele pentru iulie.

SHARE

Citește și: EXCLUSIV Nici 200 de persoane vaccinate pe zi în cele opt centre mobile active din România

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID -19 (CNCAV) a pus la dispoziția Newsweek România cifrele care arată acoperirea vaccinală la nivelul lunii iulie.

„Important este ca fiecare dintre noi să se informeze din surse oficiale și să ia cele mai bune decizii, pentru ei, pentru familiile lor, pentru cei dragi. Prin vaccinare reducem transmiterea bolii, reducem rata de infecție asimptomatică, chiar dacă această reducere nu este la zero, însă avem date cât se poate de solide din punct de vedere științific, verificate în viața de zi cu zi, care ne arată o reducere a riscului de infecție asimptomatică și de transmitere, astfel încât putem să facem încă un pas spre normalitate.

Citește și: EXCLUSIV Omul din spatele after-poll-ului corect din Moldova: Au fost fraude masive, voturi vândute

În egală măsură, considerăm că este important ca la nivelul fiecărei familii să se creeze un „cluster imunologic”, astfel încât să fie protejate atât persoanele vulnerabile, vârstnicii, bunicii, cei cu afecțiuni cronice, dar și cei din jur, care în felul acesta pot constitui o barieră imunologică în fața acestei boli. Fiecare familie trebuie să fie cât mai bine protejată în fața acestei maladii și, în felul acesta vom putea evita împreună un val de îmbolnăviri, mai ales în toamnă, în sezonul rece. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, arată CNCAV în răspunsul pentru Newsweek România.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.