Belarusul amenință Polonia cu războiul: Teritoriul polonez va fi ținta principală în caz de conflict

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.07.2022 - 10:23
Soldații belaruși sunt pregătiți de atac/ Foto: CNN

Belarusul amenință Polonia cu războiul și spune că această țară va fi primul său obiectiv militar, în cazul în care „va fi atacat”.

SHARE

Adjunctul șefului armatei bieloruse, Ruslan Kosighin spune că Belarusul „va răspunde” cu lovituri asupra infrastructurii de război și a posturilor de comandă ale Poloniei.

„În cazul declanşării unui conflict, teritoriul Poloniei şi infrastructura sa militară se transformă în obiectivul principal”, a amenințat Kosighin, citat de agenţia oficială Belta, conform Agerpres.

Citește și: EXCLUSIV Peste 1.100 de funcționari s-au angajat în administrația publică sub guvernarea PNL-PSD

Militarul bielorus spune că Belarusul își va concentra răspunsul asupra „centrelor de luare a deciziilor, sistemelor de control, centrelor de amplasare a sistemelor de apărare antiaeriene, arsenalelor și bazelor, dar și altor obiective economice importante”.

„Suntem pregătiţi pentru diverse evoluţii ale situaţiei. Nu am dori să avem de-a face cu un scenariu militar, însă în Occident trebuie să se înţeleagă foarte clar că răspunsul nostru în faţa oricărei provocări armate va fi, fără echivoc, adecvat şi ferm”, a adăugat oficialul belarus.

Kosighin a insistat că Belarusul acordă o atenţie specială amplasării sistemelor de apărare antiaeriană americane în regiunea europeană şi îndeosebi în Polonia, unde este pe punctul să fie pusă în funcţiune o bază de acest tip, situaţie văzută de regimul dictatorial de la Minsk drept „o provocare şi o ameninţare militară”.

„Întreg ansamblul de pregătiri militare ale Occidentului, inclusiv pe teritoriul Poloniei, este o dovadă a activităţii planificate de Washington şi Bruxelles care, sub pretextul îngrădirii ameninţărilor dinspre est (...) creează grupuri militare pentru posibila lor folosire în această direcţie”, a susţinut el.

Citește și: Rușii din IT pleacă masiv din țară. Destinația lor: Georgia, o țară invadată de asemenea de Rusia

Militarul bielorus a concluzionat că, „în fond, este vorba despre pregătiri pentru a realiza operaţiuni militare în direcţia est”.

De ceva vreme, dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukașenko, încearcă să acrediteze ideea că țara sa ar fi putea fi atacată de Polonia sau de alte țări NATO.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.