Asta înseamnă că Musk, în vârstă de 50 de ani, are un avans de peste 100 de miliarde de dolari față de locul al doilea Jeff Bezos, fondatorul Amazon (AMZN) și proprietarul rivalului spațial al lui Musk, Blue Origin.
Superlativele nu se opresc aici. Musk, cel mai nou membru al consiliului de administrație al Twitter (TWTR), valorează mai mult decât dublul averii legendarului investitor și director general al Berkshire Hathaway (BRKB), Warren Buffett, care a început să investească în 1941, când avea 11 ani.
Oracolul de 91 de ani al lui Omaha averea netă se ridică acum la „doar” aproximativ 125 de miliarde de dolari.
De asemenea, Musk valorează mult mai mult decât averile combinate ale foștilor directori executivi Microsoft (MSFT) Bill Gates (136 de miliarde de dolari) și Steve Ballmer (100 de miliarde de dolari).
La fel pentru co-fondatorii Google (GOOGL), Larry Page (120 de miliarde de dolari) și Sergey Brin ( 115 miliarde USD.)
Este Elon Musk un fan al sportului? El ar putea cumpăra toate cele 32 de echipe ale Ligii Naționale de Fotbal (în prezent în valoare de peste 112 miliarde de dolari, potrivit site-ului de date Sportico) și i-ar mai rămâne aproape 190 de miliarde de dolari.
Musk valorează cu aproximativ 35 de miliarde de dolari mai puțin decât produsul intern brut al Africii de Sud natale, al cărei PIB este de 335 de miliarde de dolari, potrivit Băncii Mondiale. Averea netă a lui Musk depășește PIB-ul Columbiei, Finlanda. Pakistan, Chile și Portugalia.
El se află în mod clar pe un teritoriu neexplorat când vine vorba de bogăție. Este cea mai bogată persoană din toate timpurile, potrivit Forbes.
Cu toate acestea, unii experți istorici susțin că alți industriași americani din secolele al XIX-lea și al XX-lea, precum John D. Rockefeller și Andrew Carnegie, precum și monarhi și conducători precum Mansa Musa din Imperiul Mali din secolul al XIII-lea și Augustus Caesar - care a domnit din 27 î.Hr. până la moartea sa în anul 14 d.Hr. - s-ar putea să fi fost mai bogați, dacă adaptăm averile lor la inflație.