Banda hoților fotografi, anihilată la Roma. Trei români, arestați. Acționau într-un mod profesionist

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.05.2023 - 13:10
Banda hoților fotografi, anihilată la Roma - Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Banda hoților fotografi care a reușit să intre în atenția publicului datorită unui mod ingenios de operare a fost destructurată în urma unei operațiuni coordonate a poliției italiene. Trei români, care făceau parte din banda de hoți, au fost arestați.

SHARE

Înainte de a comite furturile, hoții fotografiau încuietorile apartamentelor pentru a le studia și găsi metode mai eficiente de spargere. De asemenea, sunau la soneriile apartamentelor pentru a evalua rapiditatea de reacție a proprietarilor și pentru a verifica dacă există cineva în casă.

Banda hoților fotografi, anihilată la Roma

Mulți rezidenți din Roma i-au observat pe acești hoți și au devenit suspicioși cu privire la faptul că fotografiau alte lucruri decât atracțiile turistice. Fețele lor au ajuns pe rețelele de socializare, trecând de la conversații private la paginile de Facebook ale cartierelor.

Locuitorii din diverse zone, precum Eur, Monteverde și Nomentano, au alarmat comunitatea cu privire la existența unei bande de hoți fotografi. Acești bandiți, înainte de a sparge case și apartamente, apăreau în imagini cu telefoanele mobile în mână, fotografiind holurile și încuietorile.

Conform anchetatorilor, această metodă le permitea să planifice furturile. În timpul "inspecțiilor" lor, sunau și la soneriile apartamentelor pentru a nota timpul de răspuns și mișcările proprietarilor. Într-o seară de vineri, rezidenții unui bloc din cartierul Nomentano din Roma au alertat autoritățile. Au auzit niște zgomote suspecte și, prin vizorul ușii, au observat doi bărbați rătăcind prin fața mai multor uși, cu telefoanele mobile pornite și camerele active. Oamenii au sunat la poliție, iar o patrulă i-a interceptat imediat într-o mașină.

Citește și: Lovitură pentru traficanții de arme din Europa. Un român a fost arestat

Evenimentul a avut loc într-o după-amiază târzie de joi în cartierul Nomentano din Roma, într-un bloc de pe via Egidio Galbani. Locuitorii au furnizat autorităților informații atât de detaliate, încât polițiștii i-au identificat și arestat în câteva minute.

În interiorul mașinii pe care o foloseau, polițiștii au descoperit unelte utilizate în spargeri (șurubelniță, cheie de papagal, clește de precizie artizanal și spray lubrifiant). La volanul mașinii se afla un al treilea bărbat, un complice, care a fost, de asemenea, arestat.

Citește și: Românii au furat alune, ciocolată și balsam de rufe în Germania

Cei trei suspecți sunt români, cu vârste cuprinse între 33 și 45 de ani. Toți sunt acuzați de tentativă de spargere din locuințe. Poliția a confiscat și telefoanele mobile ale suspecților. Cercetările rămân așadar deschise pentru banda de hoți – fotografi, scrie Il Messaggero.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te