„În cadrul discuției a fost realizat un schimb aprofundat de evaluări cu privire la situația din regiune, în contextul agresiunii militare și invaziei ilegale, neprovocate și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei și al necesității contracarării efectelor profund negative ale acesteia în plan securitar, economic și umanitar”, anunță MAE.
Potrivit sursei citate, Aurescu a reiterat sprijinul ferm pentru promovarea drepturilor omului și a valorilor democratice, inclusiv ca bază pentru asigurarea păcii și securității internaționale. A reiterat condamnarea, în temenii cei mai fermi, a războiului de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei și a făcut o prezentare a sprijinului umanitar acordat de România statului vecin și cetățenilor ucraineni refugiați în România, accentuând solidaritatea extraordinară de care a dat dovadă întreaga societate românească, respectiv a sprijinului pentru economia Ucrainei, greu încercată de efectele războiului.
Citește și: VIDEO Aproape de România. Autoritățile transnistrene familiarizează populația cu ideea că vin rușii
„La rândul său, Garry Kasparov a prezentat o serie de evaluări privind situația internă din Rusia și posibilele evoluții ale războiului declanșat de Rusia, evidențiind necesitatea întăririi sprijinului acordat Ucrainei de către întreaga comunitate internațională, pentru a rezista în fața agresiunii ruse. A evidențiat, totodată, activitatea depusă în scopul coagulării unei mișcări internaționale anti-război formate din reprezentanți marcanți ai emigrației ruse și a apreciat pozițiile României de sprijin pentru Ucraina și de condamnare a politicilor agresive ale Federației Ruse”, menționează MAE.
Citește și: Sistemele antiaeriene ale Slovaciei au intrat în alertă după atacul cu rachete din vestul Ucrainei