Armata SUA desfășoară șapte unități de aviație, blindate, în Europa. Ce misiuni vor îndeplini?

DE Adina Mutăr | 02.02.2024 - 16:44
Armata SUA desfășoară șapte unități de aviație, blindate, în Europa. Ce misiuni vor îndeplini? - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Armata SUA desfășoară șapte unități de aviație, blindate, în Europa. Ce misiuni vor îndeplini? Desfășurările vor avea loc între aprilie și iunie, potrivit comunicatului Pentagonului.

SHARE

Armata SUA desfășoară șapte unități de aviație, blindate, în Europa. Misiunile pe care le vor îndeplini în cadrul NATO sunt organizate pe fondul tensiunilor tot mai mari generate de războiul Rusiei în Ucraina.

Anunțul Pentagonului indică următoarele rotații, potrivit armyrimes.com:

Brigada de Aviație de luptă a Diviziei a 10-a de Munte va înlocui Brigada de Aviație de luptă a Diviziei a 82-a aeropurtate din CENTCOM (comandamentul central al Armatei SUA).

Armata SUA desfășoară șapte unități de aviație, blindate, în Europa. Ce misiuni vor îndeplini?

Cartierul general al Diviziei 1 de Cavalerie va înlocui Cartierul General al Diviziei 3 de Infanterie din Europa, ca parte a unei rotații regulate a forțelor pentru a sprijini angajamentul SUA față de NATO.

Artileria Diviziei 1 de Cavalerie va înlocui Artileria Diviziei 3 Infanterie în Europa, de asemenea parte a misiunii de sprijin NATO.

Echipa de luptă a Brigăzii 1 Blindate, Divizia 1 de Cavalerie va înlocui Echipa de luptă a Brigăzii 2 Blindate, Divizia 3 Infanterie din Europa pentru misiuni de sprijin NATO.

Echipa de luptă a Brigăzii 3 Blindate, Divizia 4 Infanterie va înlocui Echipa de luptă a Brigăzii 2 Blindate, Divizia 1 Blindată din Europa pentru misiuni de sprijin NATO.

Citește și: Ce au făcut trei țări NATO pentru a răspunde rapid Rusiei în caz de război? E important pentru Est

Brigada de Aviație de luptă a Diviziei 1 Cavalerie va înlocui Brigada de Aviație de luptă a Diviziei 1 Infanterie din Europa în cadrul misiunii de sprijin NATO.

Brigada de Susținere a Diviziei 1 de Cavalerie va înlocui Brigada de Susținere a Diviziei 3 Infanterie din Europa, ca parte a misiunii de sprijin NATO.

Desfășurările vor avea loc între aprilie și iunie, potrivit comunicatului armatei SUA.

ÎAnterior, diviziile de blindate și infanterie au mai avut misiuni în Europa de șase luni, în Zagan, Polonia.

Citește și: VIDEO Polonia și NATO, manevre cu 40.000 soldați, tancuri Abrams, HIMARS, la granița cu Rusia

Brigada de Aviație de luptă a Diviziei 1 de cavalerie a încheiat o misiune de 9 luni în Polonia în septembrie 2022, iar acum este desfășurată din nou.

Unitatea are peste 12.500 de ore de zbor în 11 țări, executând 17 misiuni de evacuare medicală,  „urgențe în lumea reală,” și a oferit sprijin aviatic în timpul a patru exerciții NATO de nivel 1 și trei de nivel 2, potrivit Fort Cavazos Sentinel.

În timpul rotației, unitatea a zburat peste 12.500 de ore în 11 țări diferite, executând 17 misiuni de evacuare medicală „urgente în lumea reală” și a oferit sprijin aviatic în timpul a patru exerciții NATO de nivel 1 și trei de nivel 2, potrivit Fort Cavazos Sentinel.

Ca urmare a invaziei Rusiei din Ucraina din 2022, atât NATO, cât şi Uniunea Europeană au început să accelereze pregătirile în cazul izbucnirii unui conflict militar cu Moscova.

Într-un astfel de scenariu, SUA şi alţi aliaţi din NATO vor trimite întăriri militare majore prin porturile de la Marea Nordului, prin Germania şi Polonia, către frontul de est.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te