ANIMAȚIE GRAFICĂ Rușii simulează distrugerea nucleară a Londrei. Scenariu: 1.000.000 de morți

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.09.2024 - 11:17
ANIMAȚIE GRAFICĂ Rușii simulează distrugerea nucleară a Londrei. Scenariu: 1.000.000 de morți - Foto: X/ @BowesChay - Captură foto
ANIMAȚIE GRAFICĂ Rușii simulează distrugerea nucleară a Londrei. Scenariu: 1.000.000 de morți - Foto: X/ @BowesChay - Captură foto

Rușii simulează distrugerea nucleară a Londrei. Un canal de televiziune pro-Putin a simulat un atac nuclear devastator asupra Londrei, prezentând un scenariu în care orașul este distrus de o minge de foc care ar „vaporiza instantaneu sute de mii de vieți.

SHARE

Animație grafică. Rușii simulează distrugerea nucleară a Londrei. Conform scenariului creionat de propaganda Kremlinului, atacul ar putea cauza peste 850.000 de morți și două milioane de răniți.

Rușii simulează distrugerea nucleară a Londrei

Videoclipul transmis în direct la televiziunea rusă face parte dintr-o campanie a Moscovei e intimidare a Marii Britanii pentru a da Ucrainei permisiunea de a folosi rachetele Storm Shadow împotriva țintelor din Rusia.

Videoclipul începe prin a amenința: „Imaginați-vă pentru o clipă că se întâmplă inimaginabilul. O armă nucleară explodează deasupra Londrei.”

În simularea propagandistică folosește, Rusia ar arunca un focos cu un randament de 750 de kilotone, descris ca fiind „destul de puternic” încât să radă de pe fața pământului capitala Marii Britanii.

Citește și: Rusia vrea să dezlănțuie haosul nuclear în Ucraina. Atacul care ar ucide milioane de oameni

Mingea de foc, la fel de fierbinte ca soarele, va distruge orice în calea sa

Potrivit comentariului din videoclip, la detonare, „o minge de foc la fel de fierbinte ca soarele” se va extinde rapid, având o rază de 950 de metri.

„Orice lucru prins în rază, o minge de foc o va vaporiza instantaneu.”

Epicentrul exploziei este plasat la Westminster, iar pe o rază de 5 km de la acesta, zonele cele mai afectate vor fi Camden, Kensington și Brixton.

Citește și: Rusia amenință UE cu războiul nuclear: „Satan II poate lovi Europa în 3 minute și 20 de secunde”

Rușii fac scenarii cu sute de mii de morți pe etape

Se estimează că „bilanțul inițial ar putea depăși 250.000 de morți și aproximativ 600.000 de răniți.” De asemenea, radiațiile vor provoca arsuri de gradul trei pe o rază de 10 km, iar „pe această rază, tot ceea ce poate arde va lua foc.”

Potrivit simulării, „aproximativ 450.000 de persoane vor muri din cauza arsurilor, resturilor, rănilor sau radiațiilor, iar peste un milion vor fi grav rănite.”

Citește și: Putin, presat de consilieri să atace nuclear Ucraina și Germania. Karaganov: „Să ardă Reichstagul”

Se estimează că multe dintre aceste răni s-ar putea dovedi fatale în următoarele zile și săptămâni, în special din cauza bolilor cauzate de radiații, scrie DailyMail.co.uk.

Videoclipul continuă să prezinte efectele devastatoare ale exploziei, menționând că pe o rază de 18 km, unda de șoc ar putea sparge feroneria infrastructurii, provocând și mai multe victime.

Canalul Tsargrad a amintit cum Putin a declarat în 2018 că, în cazul unui război nuclear, „vom merge în rai ca martiri, iar ei (în Occident) vor muri pur și simplu, pentru că nu vor avea timp nici măcar să se căiască.”

Tsargrad este controlat de oligarhul Konstantin Malofeev, cunoscut pentru legăturile sale cu biserica rusă și pentru sprijinul său față de Kremlin.

Aceasta nu este prima dată când propaganda rusă explorează ideea unui atac nuclear asupra Marii Britanii.

Recent, lacheii lui Putin au sugerat utilizarea dronei atomice Poseidon pentru a provoca un tsunami radioactiv care să scufunde Marea Britanie.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te