ANIMAȚIE GRAFICĂ Epava submersibilului Titan, descoperită în Atlantic. Cum s-a întâmplat tragedia

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.09.2024 - 11:36
ANIMAȚIE GRAFICĂ Epava submersibilului Titan, descoperită în Atlantic. Cum s-a întâmplat tragedia - Foto: X -Captură foto
ANIMAȚIE GRAFICĂ Epava submersibilului Titan, descoperită în Atlantic. Cum s-a întâmplat tragedia - Foto: X -Captură foto

Epava submersibilului Titan, descoperită în Atlantic. Cum s-a întâmplat tragedia. Au apărut primele imagini cu epava submersibilului Titan care a implodat în adâncurile Atlanticului în timp ce se pregătea pentru o expediție la epava Titanicului.

SHARE

Epava submersibilului Titan care a făcut implozie anul trecut la scurt timp după ce s-a scufundat în Atlantic. Animația grafică arată fiecare moment al tragediei care a cutremurat lumea în vara lui 2023.

Epava submersibilului Titan, descoperită în Atlantic. Cum s-a întâmplat tragedia

„Totul e bine aici” - acestea au fost unele dintre ultimele cuvinte pe care echipajul submersibilului Titan le-a comunicat înainte ca submersibilul să implodeze în timpul misiunii sale către locul unde se află epava Titanicului, în iunie 2023.

Mesajul, dezvăluit în cadrul audierii de luni a Gărzii de Coastă privind circumstanțele eșecului misiunii, a fost trimis navei de sprijin Polar Prince la 18 iunie 2023, cu puțin timp înainte ca submersibilul să implodeze, ucigându-i pe toți cei cinci membri ai echipajului.

Epava submersibilului Titan a fost descoperită în cele din urmă pe fundul Atlanticului.

 

A fost un incident care a captivat ambele părți ale Atlanticului, echipajele făcând o cursă nebună pentru a salva echipajul după ce submarinul a pierdut contactul cu suprafața - fără ca lumea să știe că viețile au fost pierdute.

Animație grafică - Cum s-a întâmplat tragedia pas cu pas

Paza de Coastă a difuzat o reconstituire animată a călătoriei Titan, care a surprins ultimul schimb nesigur al submersibilului cu Polar Prince, în timpul audierii de luni, care a aruncat o nouă lumină asupra ultimei misiuni a submarinului.

La 18 iunie, în jurul orei 10.00, Polar Prince a întrebat echipajul Titan dacă poate vedea nava de sprijin pe ecranul submersibilului. Nava de sprijin a adresat echipajului aceeași întrebare de șapte ori pe parcursul a șapte minute. Echipajul Titan a trimis atunci „k”, ceea ce înseamnă că a cerut o verificare a comunicațiilor.

Citește și: Blestemul Titanicului. Ultimele cuvinte ale miliardarilor morți în implozia submersibilului Titan

Polar Prince și-a repetat apoi întrebarea de încă trei ori înainte de a scrie:

„Am nevoie de comunicații mai bune din partea voastră”. Echipajul a răspuns în cele din urmă „da” la ora 10.14, înainte de a adăuga: „Totul este în regulă aici”.

La ora 10.47, comunicarea dintre cele două nave a fost întreruptă.

Citește și: Au fost găsite resturi umane ale milionarilor care au murit în implozia submersibilului

Toți cei cinci membri ai echipajului au murit ulterior în urma imploziei: fondatorul Stockton Rush, 61 de ani, exploratorul francez Paul Henri Nargeolet, 77 de ani, exploratorul britanic Hamish Harding, 58 de ani, omul de afaceri pakistanez stabilit în Regatul Unit Shahzada Dawood, 48 de ani, și fiul său Suleman, în vârstă de 19 ani.

În prezentarea sa de luni, Paza de Coastă a dezvăluit, de asemenea, un model de defecțiuni pe care Titan le-a întâmpinat în timpul scufundărilor sale de testare cu mult înainte de a porni spre locul epavei.

Scufundările de testare din 2021 au scos la iveală 70 de probleme legate de echipamente, în timp ce scufundările din anul următor au scos la iveală 48 de probleme legate de echipamente, inclusiv defectarea greutăților de coborâre.

Pe lângă aceste probleme, după ultima scufundare de test din 2022 și până la 6 februarie 2023, nava a fost depozitată descoperită într-un doc „fără protecție împotriva elementelor”, potrivit The Independent.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te