Blestemul Titanicului. Ultimele cuvinte ale miliardarilor morți în implozia submersibilului Titan

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.09.2024 - 13:14
Blestemul Titanicului. Ultimele cuvinte ale miliardarilor morți în implozia submersibilului Titan - Foto: Profimedia images
Blestemul Titanicului. Ultimele cuvinte ale miliardarilor morți în implozia submersibilului Titan - Foto: Profimedia images

Blestemul Titanicului. Ultimele cuvinte ale miliardarilor morți în implozia submersibilului Titan. Echipajul submersibilului Titan a trimis un ultim mesaj tulburător înainte de moartea fulgerătoare, în cadrul expediției către epava Titanicului.

SHARE

Blestemul Titanicului. Ultimele cuvinte ale miliardarilor morți în implozia submersibilului Titan. Ancheta desfășurată pentru a elucida detaliile teribilei expediții în adâncuri, în care și-au pierdut viața cinci miliardari, a scos la iveală ultimele cuvinte ale celor aflați la bordul submersibilului Titan.

Blestemul Titanicului. Ultimele cuvinte ale miliardarilor morți în implozia submersibilului Titan

Ultimele momente ale echipajului au fost discutate în cadrul unei audieri publice organizate de Paza de Coastă a Statelor Unite, care investighează circumstanțele acestei expediții încheiate tragic. 

În cadrul acestei anchete, imagini dramatice și reconstituiri ale coborârii Titanului au fost prezentate pentru a înțelege mai bine ceea ce s-a întâmplat.

„Totul este bine aici.” Acest mesaj calm, trimis către echipa de la suprafață înainte de implozia submersibilului, pare a fi un mesaj trimis chiar de vocile celor care și-au pierdut viața în tragedia Titanicului care a cutremurat omenirea în anul 1912.

Citește și: Familia unui miliardar mort în submersibilului Titan, dă în judecată OceanGate pentru 50 milioane $

Submersibilul Titan a pierdut comunicarea cu nava de suport, Polar Prince, după ce a transmis mai multe mesaje referitoare la adâncimea atinsă și la presiunea exercitată asupra aparatului. 

Audierea a scos la iveală și alte detalii alarmante despre istoricul submersibilului Titan. Se pare că submarinul nu a trecut printr-o inspecție independentă a carcasei, o omisiune gravă care ar fi putut preveni tragedia. Conform oficialilor, nava fusese expusă condițiilor extreme de mare adâncime timp de șapte luni înainte de a ceda în iunie 2023.

Citește și: Au fost găsite resturi umane ale milionarilor care au murit în implozia submersibilului

În cadrul audierii din Charleston, Carolina de Sud, s-a discutat despre măsurile necesare pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente.

„Nu există cuvinte care să aline pierderea familiilor afectate de acest incident tragic”, a declarat Jason Neubauer, reprezentant al Biroului de Investigații al Gărzii de Coastă, potrivit DailyStar.

Citește și: Se face film după tragedia din Atlantic a submersibilului Titan - OceanGate. ”Va aduce un omagiu"

„Dar sperăm că această audiere va ajuta la clarificarea cauzei și la prevenirea altor tragedii similare.”

Cine sunt miliardarii morți în implozia submersibilului Titan

Printre cei care și-au pierdut viața se numără Stockton Rush, co-fondatorul companiei OceanGate, Paul-Henri Nargeolet, explorator renumit al Titanicului, Shahzada Dawood și fiul său, Suleman Dawood, precum și britanicul Hamish Harding.

Titanul și-a început ultima misiune pe 18 iunie 2023, pierzând contactul la două ore după coborârea în adâncurile Atlanticului spre epava Titanicului.

Epava Titanului a fost găsită la 330 de metri de epava Titanicului, pe fundul oceanului, în iunie 2023.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te