Americanii au aruncat în aer tunelurile dintr-un oraș german ca să distrugă fantoma Die Weisse Frau

DE Elena Andrei | 04.12.2022 - 16:29
Die Weisse Frau/Foto: medium

Bazele militare și comunitățile din jurul acestora nu sunt scutite de poveștile cu fantome. Însă una a atras o acțiune reală pentru a termina o fantomă ce bântuia prin tunelurile din apropierea unei baze militare din orașul german Freihung.

SHARE

Orașul Freihung, situat la 16 kilometri est de zona de antrenament Grafenwoehr, o unitate majoră pe care armata o ocupă din 1945, găzduiește legenda fantomei Die Weisse Frau, sau Doamna Albă.

Legenda spune că era o nobilă medievală care bântuia zona de când a murit într-un castel care se afla cândva în centrul orașului, acum locația hotelului Gasthof Alte Post.

Cauza exactă a morții ei nu este clară, dar se spune că sufletul ei a rămas legat de castel și de împrejurimi.

Cea mai mare parte a aparițiilor raportate au avut loc într-o serie de tuneluri subterane de sub locul unde se afla castelul, pe care hotelul încă le mai folosea în a doua jumătate a secolului XX, potrivit War Zone.

„Doamnele albe” se referă la mai multe apariții de spirite din întreaga lume. Acestea nu trebuie confundate cu "Femeile albe", care, de asemenea, își fac apariții frecvente în mitologia germană și în alte mitologii europene și datează din vechile legende nordice despre spiritele asemănătoare elfilor care locuiesc în anumite locuri.

Doamna Albă din Freihung nici măcar nu este singura din zonă. La mai puțin de 15 mile spre sud, o pereche de astfel de spectre s-ar fi stabilit în afara orașului Amberg, după ce au murit în mod nefericit în conacul lor. 

Conform acestei povești, două surori bogate, dintre care una era oarbă, locuiau împreună într-un conac. După ce a aflat că sora ei văzătoare îi fura averea, cea oarbă a blestemat casa, moment în care se presupune că aceasta s-a scufundat în pământ, omorându-le pe amândouă.

Citește și

Odette, spioana torturată, cu unghiile smulse, nu și-a trădat amantul. A văzut scene de canibalism

VIDEO Iubita secretă a lui Putin și-a făcut apariția la Soci. „Rusia e țara marilor oportunități”

Martorii care susțin că le-au văzut pe Doamnele Albe din Amberg le descriu ca fiind spirite relativ calme.

Însă fantoma din Freihung este mai agresivă. Potrivit poveștilor, ea se plimbă noaptea pe străzi și apare în oglinda retrovizoare a șoferilor, așezată pe bancheta din spate, ceea ce sperie îngrozitor șoferii ce trec prin zonă. Ea dispare apoi în momentul în care aceștia se uită înapoi pentru a verifica ce au văzut.

Toate acestea au devenit prea mult pentru proprietarii hotelului Gasthof Alte Post în anii 1970.

Soldații americani de la Grafenwoehr au fost chemați să sigileze definitiv tunelurile de sub hotel cu explozibil de mare putere, potrivit unei relatări oficiale din 2012 a Biroului de relații publice al bazei, scrie War Zone.

Nu există nicio explicație pentru motivul pentru care localnicii au apelat la trupele americane și nu la autoritățile germane sau chiar la antreprenori civili din domeniul construcțiilor.

Demolarea ar fi oferit o oportunitate de instruire pentru personalul de geniu al armatei sau pentru alt personal, deși una cu totul „neortodoxă”.

Fie că încercau de fapt să alunge fantoma, fie că încercau doar să pună capăt rapoartelor privind apariția ei, nu a funcționat. Legenda Doamnei Albe a persistat în Freihung.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te