Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie: „NATO va trimite avioane de vânătoare în Ucraina”

DE Daniel Toșa | 19.10.2022 - 10:15
Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie: „NATO va trimite avioane de vânătoare în Ucraina” - FOTO: Profimedia

Națiunile NATO vor furniza în cele din urmă Ucrainei cele mai puternice arme convenționale pentru a ajuta la respingerea trupelor rusești, potrivit ambasadorului Kievului din Marea Britanie.

SHARE

Natalia Galibarenko a declarat pentru Newsweek că discuțiile despre arme cu rază de acțiune mai lungă, avioane de luptă și tancuri de luptă principale sunt în curs de desfășurare cu membrii NATO.

Națiunile NATO care nu trimit avioane sau tancuri de luptă principale - de teamă să nu provoace Rusia - a fost o frustrare deosebită pentru Kiev. Dar Galibarenko este optimist.

"Nu am ajuns încă acolo, din păcate", a declarat Galibarenko cu privire la avioane de luptă și tancuri. "Aliații știu că suntem foarte interesați să primim avioane și tancuri, dar nu a existat o decizie definitivă".

Citește și: Dîncu, împrumut electoral de 800.000 lei pentru nouă candidați PSD. Unii nu aveau nevoie de bani

"Privind aceste șapte luni de război, pot spune că la un moment dat vom ajunge acolo", a adăugat ambasadorul.

Ordinele lui Vladimir Putin privind atacurile continue cu rachete și drone asupra orașelor ucrainene ajută Kievul să argumenteze în favoarea unei asistențe mai mari, a spus ea.

Citește și: DOCUMENT Zeci de mii de elevi de liceu pot primi, lunar, bani de la guvern. Care sunt condițiile

SUA, Spania și Germania s-au angajat recent să furnizeze sisteme suplimentare de apărare antiaeriană sau să accelereze livrările planificate de astfel de sisteme, ceea ce l-a determinat pe ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov să laude o "nouă eră a apărării aeriene".

Ucraina vrea armament mai avansat pentru sparge liniile rusești

Galibarenko a precizat că Ucraina are în vedere, de asemenea, sisteme de armament ofensiv și hibrid mai avansate pentru a ajuta la presarea contraofensivei în curs de desfășurare în est și sud, unde trupele ucrainene spun că au eliberat peste 600 de așezări într-o lună.

"Îmi amintesc când HIMARS era un tabu, când diferite sisteme de artilerie precum obuzierele erau tabu. Toată lumea ne spunea: "Nu, nu vor fi livrate niciodată, pentru că atunci NATO ar fi cu adevărat angajată într-un război cu Federația Rusă"."

"Dar acum primim aceste sisteme de armament de la diferite țări. Uneori este nevoie de timp pentru ca noi și aliații să ajungem la o decizie comună."

Galibarenko a declarat că recenta schimbare a mentalității occidentale este palpabilă.

"A schimbat mințile și pozițiile aliaților în favoarea Ucrainei", a explicat ea despre recentele atacuri ale Rusiei asupra orașelor ucrainene. "Putin, uneori se împușcă singur în picior... și primește un răspuns imediat și foarte puternic", a declarat ea pentru Newsweek.com

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te