Actrița din România care a jucat în „Home Alone” a venit în SUA cu 50$. La 15 ani renunță la actorie

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.08.2023 - 19:14
Actrița româncă, celebră după ce a jucat în „Home Alone”. Ce s-a întâmplat cu ea - Foto: proTV / imagine cu caracter ilustrativ

Cel mai popular film de Crăciun, Singur acasă, a făcut celebri mulți copii actori. Unul dintre ei provine din România și a jucat împreună cu Macaulay Culkin.

SHARE

Actrița Diana Rein pare de nerecunoscut la 35 de ani de la rolul verișoarei lui Kevin McCallister, Sondra. Artista a apărut atât în ​​filmul din anii 1990, cât și în continuarea sa, Home Alone 2: Lost in New York.

Deși s-a bucurat de o scurtă perioadă de actorie, vedeta a schimbat ecranul cu scena, iar acum este muziciană stabilită în California. De asemenea, Diana a renunțat la părul de culoare vânătă și la franjura groasă pentru un bob blond. Cântăreața și compozitoarea și-a lansat noul single, Times Like These, o melodie inspirată din blues rock.

În afară de muzică, Diana, care s-a născut în România înainte de a se muta în Chicago în copilărie, s-a reunit recent cu colegii ei de distribuție din Home Alone. Diana a împărtășit o captură de ecran a unei reuniuni Zoom pe care a avut-o cu frații și verii ei de pe ecran.

Ea a pus o legendă la postarea emoționantă: "Sărbătorile sunt despre familie și am fost atât de încântată să iau parte la un zoom recent cu familia mea Home Alone!, arată The Sun.

Ultimul film în care a apăut a fost partea a treia din „Singur acasă”. Actrița avea 15 ani, potrivit imdb

Cine este actrița din România care a jucat în „Home Alone”

Daiana Câmpeanu s-a născut pe 30 aprilie 1978 în Republica Socialistă România. Tatăl era profesor, mama, casnică, bunica era croitoreasă, iar mătușa Zoe făcea spectacole cu sute de persoane și ridica publicul în picioare.

La doar trei ani, familia ei a decis că e momentul să plece definitiv din România. Traiul greu i-a făcut să-și strângă ce aveau nevoie de prin casă și au plecat peste Ocean cu doar 50 de dolari în buzunar.

Citește și: Recunoașteți personajul? S-a născut sașiu și bâlbâit, iar astăzi e un foarte iubit actor român

Crescută în Chicago, Daiana a ajuns în fața celui mai important moment al carierei sale. A reușit să prindă primul rol important într-un film.

Și nu orice fel de film, vorbim de „Home Alone” – „Singur acasă”. Sondra din film, verișoara mai mare a celebrului Macaulay Culkin. În prezent, românca locuiește în California. Anii trecuți, Daiana a revenit și în România, țara sa natală.

„Casa din spatele meu și în stânga fotografiei la care vă uitați este cea în care am locuit până la 3 ani. O amintire dulce-amăruie, având în vedere că cea mai mare parte a familiei care a locuit sub acel acoperiș cu noi nu mai e în viață. București, România”, a scris artista pe Instagram.

„Sunt mândră că sunt româncă”

„Aveam doar 3 ani când părinții mei au plecat din România, așa că nu sunt sigură dacă e ceva aici ce nu aș putea recupera vreodată. Am o strânsă legătură cu România și cu românii, când sunt acolo sau când îi întâlnesc în America.

Simt că suntem o familie, chiar dacă nu ne cunoaștem. Deși am un accent când vorbesc în limba română, ador să vorbesc în română când sunt acolo. E aproape senzația că vreau să strig din toți rărunchii că sunt româncă! Și vreau ca lumea să știe că nu am uitat de unde vin.

Le mulțumesc mult părinților și bunicilor mei pentru că întotdeauna au vorbit cu mine în limba română acasă, ca să nu o uit după ce aveam să încep limba engleză la școală”, a declarat artista, în urmă cu trei ani, pentru un post TV.

Citește și: Recunoașteți personajele? Ei sunt artiștii care ar fi trăit o iubire secretă, în afara căsătoriei

M-am întors cu mama, când aveam 8 ani. A fost atât de distractiv! Am mers la țară și la București. Mi-a plăcut. Singurul mod în care pot să explic este că mi s-a părut familiar, ca acasă.

A doua oară când m-am întors în România a fost când aveam 13 ani, cu mama și tata, și din nou am văzut o mulțime de rude. De ambele dăți am putut să merg la casa în care am fost crescută până la vârsta de 3 ani, pentru că mai aveam rude care locuiau acolo.

Dar ultima dată când m-am întors în România, în 2019, cu soțul și fiul meu, am văzut doar exteriorul casei, pentru că nu cunosc oamenii care locuiesc acolo acum.” a spus artista pentru Libertatea.

„Home Alone”, o experiență uimitoare

„M-am distrat de minune făcând parte din acel film. A fost prima mea experiență cu realizarea unui lungmetraj și am fost uluită de experiența și de timpul pe care le-am avut pe platourile de filmare. Am simțit că suntem atât de răsfățați, atât de bine îngrijiți.

M-am bucurat de întâlnirea cu toți cei cu care am lucrat și încă rămânem în legătură chiar în ziua de azi. A fost o binecuvântare să fiu parte din acele filme. 

Am jucat în „Singur acasă 1” și în „Singur acasă 2”, dar și în „Dennis pericol public”, care a fost tot un film al lui John Hughes. Am făcut câteva spectacole și în 2011 am produs și scris un scurtmetraj numit „Gypsy Gift”.

Dar acesta a fost ultimul proiect pentru cariera mea de actor și apoi muzica a preluat puterea. „Singur acasă” a fost cu siguranță cel mai mare proiect la care am făcut parte și a fost o parte uimitoare din anii copilăriei mele.” a mai spus artista.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te