Un medic psihiatru avertizează că alcoolul are efecte toxice extrem de mari. Chiar dacă în multe cazuri organismul se adaptează şi ajunge să tolereze cantităţi extrem de mari, consumul exagerat de alcool „favorizează” apariția mai multor boli.
Recunoscut ca fiind cel mai mare talent natural al fotbalului englez, al generaţiei sale. A cunoscut gloria. A fost cel mai bun. A condus la glorie naţionala. Şi totuşi, acum trăieşte în sărăcie, după ce şi-a prăpădit averea de 20 de milioane de lire sterline.
Se beau cantităţi impresionante de bere, peste zece sticle pe zi, dar şi tărie. "Vedem tineri de 25 – 30 de ani, cu forme grave de alcoolism, care culminează cu delirium tremens. Aproximativ 15 – 35% dintre ei pot să moară din cauza băuturii, este o situaţie foarte gravă".
România este pe locul II în UE, după Danemarca, la bețiile lunare - “heavy episodic drinking“ - arată Eurostat. “Consumul episodic intens“ este definit de Eurostat ca fiind consumarea/ îngerarea echivalentului a 60 de grame de etanol pur la o singură ocazie.
Pe perioada pandemiei, medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon“ au remarcat că tot mai multe cazuri de etilism acut ajung în stare gravă la unitatea medicală. Mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.