Zeci de elevi au fost dați afară de la prima probă de BAC. Câți s-au prezentat la examen?

DE Alin Crișan | Actualizat: 26.06.2023 - 21:03
Elev la examen, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Profimedia

Ministerul Educaţiei a anunțat că 118.384 de candidaţi s-au prezentat la proba de Limba română a examenului de bacalaureat, fiind o participare de 97,6% din totalul celor înscrişi. 2.845 de candidaţi nu s-au prezentat, iar 28 au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

SHARE

”La proba scrisă de Limba şi literatura română - proba E.a) - din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2023), desfăşurată astăzi, 26 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 97,6% (118.384 de candidaţi prezenţi dintr-un total de 121.257 de candidaţi înscrişi - toate promoţiile - pentru susţinerea acestei probe)”, anunţă, luni seară, Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Zeci de elevi au fost dați afară de la prima probă de BAC

Sursa citată a precizat că nu s-au prezentat 2.845 de candidaţi, iar 28 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Marţi, 27 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcţie de profil: Matematică şi Istorie), iar miercuri, 28 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfăşura joi, 29 iunie.

Afişarea rezultatelor iniţiale (în centrele de examen şi online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Citește și: Cât costă o garsonieră la intrarea în Mamaia. În Bulgaria îți cumperi două

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen şi online).

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR), rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în perioada 20 - 23 iunie, între orele 8:00 - 16:00, potrivit news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te