Cât costă o garsonieră la intrarea în Mamaia. În Bulgaria îți cumperi două

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.06.2023 - 07:46
Garsonieră în Mamaia la preț de lux Foto: imobiliare.ro
Ansamblu rezidențial Bulgaria Foto: bolgarskiydom.com

Plajele Mării Negre s-au umplut de construcții în ultimii ani. Deja, în nordul litoralului, macaralele și zidurile clădirilor fac acum parte din peisaj. Și nu vorbim neapărat despre hoteluri. Ansamblurile rezidențiale au început să ia amploare. Iar prețurile sunt exorbitante

SHARE

Mulți dintre turiștii care își petrec vacanțele pe litoralul românesc al Mării Negre ar vrea să investească într-o casă de vacanță. Cei mai mulți se gândesc la apartamente pe care le consideră investiții profitabile. 

Tot la profit se gândesc și dezvoltatorii imobiliari care construiesc blocuri pe malul mării cu banii clienților. Și le cer bani mulți. Pentru unii mai profitabil ar fi să își ia casă pe malul mării în Bulgaria cu aproape jumătate de preț față de România.

Cât costă o garsonieră la intrarea în Mamaia. Prețurile la imobiliare au explodat pe litoral

O garsonieră de 46 mp, situată într-un ansamblu rezidențial ce se construiește la intrare în Stațiunea Mamaia, în imediata apropriere a Universității Ovidius și a campusului universitar, va fi finalizată peste doi ani și poate fi achiționată cu 63.500 € + loc de parcare. Acesta costă 14.000 €.

Doar că acest preț poate fi obținut la achitarea unui avans de 70%. Cu cât avansul este mai mic, cu atât prețul este mai mare. 

Citește și: Casă de vânzare pe insula Thassos cu 50.000 €. Ce cumperi cu aceiași bani în România

Iată câteva prețuri la garsonierele și apartamentele dintr-un ansamblu rezidențial în construcție, în Mamaia.

”-Garsoniere cu suprafețe începând de la 46 m² – prețuri începând de la 63.500€ pentru achitarea unui avans de 70% sau 66.500€ pentru achitarea unui avans de 45%.

-Apartamente cu 2 camere, suprafețe de la 71 m² – prețuri începând de la 95.500€ pentru achitarea unui avans de 70% sau 99.500€ pentru achitarea unui avans de 45%.

Citește și: Concediu la Mamaia unde o cameră ajunge la 1.500 lei, te tai în scoici și apa e foarte adâncă la mal

-Apartamente cu 3 camere, suprafețe de la 113 m² – prețuri începând de la 149.500€ pentru achitarea unui avans de 70% sau 155.500€ pentru achitarea unui avans de 45%.

-Apartamente cu 4 camere, suprafețe de la 146 m² – prețuri începând de la 197.000€ pentru achitarea unui avans de 70% sau 205.000€ pentru achitarea unui avans de 45%.

Citește și: VIDEO Unde merg interlopii în concediu: Nuțu Cămătaru

 Fiecare imobil se vinde și cu un loc de parcare conform regulamentului local. Prețul unui loc de parcare la subsol este de 14.000€, acesta fiind suplimentar față de prețul imobilului”, se arată în anunțul de pe imobiliare.ro.

De reținut că, în cazul garsonierei, suprafața construită este de 46 m² cea utilă fiind de 38 m². 

Ce poți să cumperi în Bulgaria la, aproximativ, aceeași suprafață

În Bulgaria, la câteva sute de metri de plajă, poți să iei un apartament cu o cameră cu suprafața de 40 m² la 34 900 € în stațiunea Sunny Beach. Nu are vedere la mare, dar este la 400 de metri de plajă.

”Un apartament cu un dormitor este oferit spre vânzare în ansamblul rezidențial Românce Marine!

Atenție – parterul are o terasă exterioară care duce la piscină și este situată la umbra verdeață. Interior confortabil la preț, o mulțime de zone funcționale. Suprafață este de 40 m².

Complexul de locuințe Românce Marine este construit în cartierul Piazzite, nu departe de râu, estuar și plajă, care se află la doar patru sute de metri distanță.

Citește și: Vacanță de coșmar pentru o turistă care a mers la Amara. ”Săpun și hârtie igienică aduci de acasă”

Există multe magazine, cafenele confortabile și centre de divertisment în apropiere, precum și infrastructură tipică pentru oraș, bancă, stație de autobuz, oficiu poștal etc.

Deja, în ansamblul rezidențial există o piscină sezonieră, o zonă de joacă pentru copii, un magazin și parcare. Clădirea dispune de lift modern, casa și teritoriul sunt sub paza și supraveghere video. Taxa de întreținere este de 500 de euro și se percepe o dată pe an”, se arată în anunțul postat pe bolgarskiydom.com.

De ce sunt atât de ieftine imobiliarele în Bulgaria?

Pare ireal de mic prețul la imobiliare pe litoralul bulgăresc. O posibilă explicație pentru această stare de fapt ar fi că Bulgaria este a patra cea mai ieftină țară din Europa de Est și costul vieții aici este mai ieftin decât în 78% din țările lumii, potrivit expatistan.com.

 Pe de altă parte, conform aceleiași surse, costul de viață în Sofia este cu 11% mai scump decât în ​​București. Însă statistica se bazează pe comparația a 1.101 prețuri introduse de 111 persoane diferite.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te