Un pește de 11 kg, baloți de paie și varză - șpaga pentru ca un inspector școlar să schimbe o notă

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.10.2022 - 18:52
Profesorul șpăgar - FOTO: dobrogealive

În luna martie 2022, profesorul Lucian Faliboga demisiona din funcția de inspector școlar pentru managementul resurselor umane ocupată în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța.

SHARE

Dosarul penal al inspectorului a plecat de la un martor denunțător care a prezentat cu dovezi că, în schimbul șpăgii, a reușit să modifice nota soției astfel încât aceasta să obțină peste 4 și să poată fi angajată în învățământ.

Mita a mers către doi inspectori ai ISJ Constanța: Cristina Cabrancea și Lucian Faliboga, scrie dobrogealive.ro

Trebuie spus că martorul denunțător este un învățător dintr-un sat constănțean. Acesta a apelat la inspector pentru a fi ajutat în cazul soției pe care o voia angajată, în toamna lui 2021, în sistemul de învățământ, iar confirmarea că problema s-a rezolvat a venit de la inspectoarea Cabrancea.

Din declarațiile martorului-denunțător a rezultat faptul că a discutat pentru rezolvarea problemei avute de acesta, respectiv nota scăzută obținută de soția acestuia la examenul de obținere a unui post de învățător, atât cu inspectorul şcolar pentru învăţământ primar, în cadrul I.S.J. Constanța, Cristina Cabrancea, cât și cu inspectorul şcolar pentru managementul resurselor umane, în cadrul I.S.J. Constanța, Lucian-Dorel Faliboga”, spun procurorii.

Citește și: Un bărbat a reclamat la 112 că nu primește de băut, iar un altul că nu mai are becuri în locuință

Declarația martorului-denunțător

 „În seara zilei de 06.09.2021, în momentul după care s-au afișat rezultatele concursului, în jurul orelor 21, i-am trimis mesaj, pe Whats App, de pe telefonul soției, domnului inspector că soția a luat 4, sub nota de trecere. După aproximativ 5 minute, acesta m-a sunat pe Whats App, tot pe telefonul soției și mi-a spus să fac contestație a doua zi și m-a întrebat dacă am vorbit sau nu cu doamna inspector Cabrancea, iar eu i-am răspuns că am vorbit și că i-am dat tot ce a trebuit, bani, brânză și pește dar nu mi-a rezolvat problema. I-am spus că n-ar trebui să vorbim acestea la telefon dar el mi-a replicat că suntem pe Whats App și nu ne știe nimeni.

După convorbirea aceasta, la ora 21:48, pe telefonul meu am primit un mesaj de la doamna Cabrancea cu următorul conținut: Maine contestatie. Neaparat! Am avut monitorizare azi… Nu am mai avut discuții în data de 06.09.2021, iar a doua zi am fost împreună cu soția la locul concursului, am făcut contestație. După aproximativ 2-3 ore, înainte de afișarea rezultatelor finale (după contestații) am primit un mesaj de la doamna inspector Cabrabcea, la ora 16:53, pe telefonul meu, cu conținutul: S-a rezolvat. Ca și răspuns la acest mesaj eu i-am mulțumit, tot printr-un mesaj cu textul mulțumesc frumos, însă acel mesaj nu îl mai am în telefon. Precizez că eu am discutat cu domnul Faliboga iar răspunsul practic la ce am discutat cu acesta, l-am primit de la domna Cabrancea”.

În total, anchetatorii spun că inspectorul a primit șpagă constând în: aproximativ 100 kg de varză albă, 11 kg de brânză, un pește de aproximativ 11 kg, un porc de aproximativ 150 kg și trei baloți de paie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te