Tot ce trebuie să știți despre Google Classroom, aplicația folosită pentru învățământul online

DE Elena Andrei | Actualizat: 15.09.2020 - 16:53
sursă techrepublic

Google Classroom este o aplicație pentru educație construită de Google împreună cu un grup de profesori pentru a-i ajuta să economisească timp, să predea lecțiile mai ușor și să faciliteze comunicarea cu elevii/studenții atât în timpul orelor, cât și în afara acestora.

SHARE

Folosirea aplicației Google Classroom nu generează costuri suplimentare pentru școală
pentru că acest serviciu este disponibil gratuit pentru educație. Economia de timp pentru
profesori datorită utilizării la clasă a instrumentelor digitale moderne de predare și colaborare
oferite de această platformă este un alt avantaj.

Aplicația facilitează interacțiunea și colaborarea profesor – elev/student, elevii putând să inițieze conversații cu profesorul și să adreseze întrebări la care pot primi răspuns în timp real,
iar temele pot fi predate mai ușor de pe orice dispozitiv utilizat: computer, tabletă, smartphone.

Google Classroom le permite studenților inserarea de imagini la întrebări și răspunsuri
multiple în formularele Google (Google Forms). Este disponibil atât pentru conturile personale
Google, cât și pentru G Suite for Education, dar se recomandă utilizarea doar cu contul de la școală/universitate.

Google Classroom poate fi utilizat la orice nivel de clasă, în funcție de abilitățile profesorului și de abilitățile elevilor/studenților, care se pot conecta cu ajutorul datelor credențiale Google.

Pentru a maximiza funcțiile din Google Classroom pe web, profesorii și elevii/studenții ar trebui să utilizeze browserul Google Chrome, care oferă cel mai bun mediu de învățare pentru toate aplicațiile Google.

Fiecare clasă creată în Google Classroom are propriile sale setări, cu detaliile clasei, codul, se stabilește cine poate posta pe flux, se pot seta lucrările de clasă pe notificările fluxului și se poate configura o clasificare.

Pentru setările clasei, se accesează pictograma Setările cursului (în dreapta-sus). Se pot schimba sau actualiza detaliile cursului introdus când se creează clasa în secțiunea Detaliile cursului, în partea de sus a paginii de setări.

De asemenea, se pot seta permisiuni pentru elevi/studenți, pentru a posta comentarii, întrebări sau informații pe care elevii/studenții le împărtășesc. Aceștia pot adăuga fișiere precum imagini, link-uri sau videoclipuri YouTube la postările lor.

Comentariile sunt numai răspunsuri-text. Elevii/studenții nu își pot edita postările sau comentariile, dar le pot șterge. Atenție, profesorii pot șterge orice postare sau comentariu și pot vedea postări și comentarii șterse.

În Setările Cursului, sub rubrica Generale, lângă Flux (Stream), la „Studenții pot să posteze și să comenteze”, se alege o permisiune: Studenții pot posta și comenta - această opțiune este implicită; Studenții pot posta pe pagina Flux (Stream) și pot comenta la orice element/item; Studenții pot doar să comenteze - studenții pot să comenteze o postare existentă, dar nu pot crea o postare; Numai profesorii pot posta sau comenta - studenții nu pot posta sau comenta pe pagina Flux, opțiunea dezactivând toți elevii.

Aplicația mobilă Google Classroom este disponibilă pe iOS și Android, pe diverse funcționalități.

„G Suite for Education” oferă gratuit profesorilor și studenților o serie de aplicații care sunt usor de utilizat și de acasă, cum ar fi: spațiu de stocare nelimitat pentru contul Gmail, protecție antispam, calendare integrate, spațiu de stocare nelimitat pentru creare, stocare și distribuție de documente folosind Google Drive (fișiere text, pdf sau doc, prezentări ppt, foi de calcul, formulare, videoclipuri, poze jpg.

Instituțiile de învățământ au o adresă de email creată pe platforma G Suite și o parolă pe care  elevii/studenții trebuie să o schimbe cu una personală.

Pentru rezolvarea problemelor legate de activarea contului instituțional cadrele didactice pot lua legatura cu administratorul G Suite for Education, desemnat la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Profesorii dețin acest cont pe durata cât predau în respectiva instituție.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te