Teleorman. Elevii nu au voie cu decolteu, machiaj, freze extravagante, colanți. Abaterea este 10 lei

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.10.2019 - 11:57
Consiliul Județean al Elevilor Teleorman

Consiliul Județean al Elevilor Teleorman a publicat Raportul privind Analiza Regulamentelor de Organizare și Funcționare ale Unităților de Învățământ Preuniversitar din județul Teleorman, întocmit sub egida campaniei „Milităm pentru pROFesionalism în educație!”.

SHARE

Nereguli/abuzuri descoperite în regulamentele de Ordine Interioară ale unor licee din Teleorman de Consiliul Județean al Elevilor:

Liceul Noica: „Elevii trebuie să aibă o ținută decentă. Sunt interzise:

- vopsirea părului în culori stridente; piercing pe faţă (nas, buze, sprâncene);

- blugi decupaţi, franjuraţi, cu aplicaţii (lanţuri);

- pantaloni cu talie joasă; bluze mai scurte decât nivelul taliei şi cu decolteu adânc;

- machiaj strident (ruj şi farduri de culori intense). Elevii care nu respectă cele menţionate

- mai sus vor avea nota scăzută la purtare cu minim 1 punct”. „Lipsa ținutei decente în 5 situaţii pe semestru, este sancţionată cu scăderea notei la purtare cu 1 punct”.

 

Colegiul Anghel Saligny: „elevul prins fumând este avertizat în faţa CP al clasei şi eliminat 3 zile de la cursuri, în condițiile în care recidivează… Avertismentul în fața clasei și / sau în fața consiliului clasei/consiliului profesoral constă în atenționarea elevului și sfătuirea acestuia să se poarte în așa fel încât să dea dovadă că a înțeles fapta comisă, atrăgându-i-se totodată atenția că, dacă nu își schimbă comportamentul, i se va aplica o sancțiune mai severă

Mutarea disciplinară la o clasă paralelă, în cadrul Colegiului Tehnic ”Anghel Saligny”, sau la o altă unitate de învățământ, se propune de către consiliul clasei, se aprobă de către consiliul profesoral”.

Liceul tehnologic Drăgănești: Fetele vor avea coafuri adecvate; nu se admite machiaj exagerat. În caz contrar elevele sunt sancţionate conform prezentului regulament. Băieţii vor avea părul îngrijit, fără tunsori extravagante. Nu se admit perciuni lungi, cercei în urechi, în nas sau în alte părţi ale corpului. În caz contrar vor fi sancţionaţi prezentului regulament.La a treia abatere atât fetele cât şi băieţii vor fi sancţionaţi şi cu scăderea notei la purtare cu 1 punct.

Liceul Tehnologic 1: Abaterile grave se sancționează cu obligarea efectuării muncii în folosul școlii și/sau donației în valoare de 10 lei pentru fondul de carte.

Liceul Teoretic Piatra

Elevilor li se interzice să poarte: pantaloni scurți / bermude/pantaloni

tăiați (decupați); fuste sau rochii foarte scurte, transparente; colanți în locul fustei/pantalonului; bluze/tricouri cu talie scurtă.

Toate prevederile de mai sus sunt în contradicție cu prevederile Statutului Elevilor.

„Prin această campanie dorim să tragem un semnal de alarmă factorilor decizionali de la nivelul fiecărei unități de învățământ din teritoriu cu privire la obligativitatea respectării în totalitate a actelor normative superioare din punct de vedere ierarhic, încetarea interpretării legii pe baza unor principii subiective, dar și importanța actualizării și redactării corecte a acestor documente oficiale”, spuen Consiliul Elevilor.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te