Tabletele lui Tudorache nu funcționează. Elevi din sectorul 1 nu se pot conecta la cursurile online

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 21.09.2020 - 16:45
Dan Tudorache, primarul sectorului 1/ FOTO: Agerpres

O parte din tabletele distribuite de Primăria Sectorului 1, condusă de Dan Tudorache (PSD), sunt deocamdată inutilizabile de către unii elevi, deoarece au erori de conectare la aplicațiile Google folosite în procesul de învățământ online, precum Classroom sau Meet.

SHARE

A.M. locuiește în sectorul 1. Fiul său este elev la Colegiul Național „Ion Neculce” din București. Săptămâna trecută a intrat în posesia tabletei pe care fiul său urmează să o folosească pe perioada cât procesul de învățământ se va desfășura online. Este vorba de celebrele tablete Vonino IMart Pro, cu sistem de operare Android 10, achiziționate din dispoziția primarului Dan Tudorache (PSD), la un preț de aproximativ 1.600 de lei. Pe site-ul Vonino, prețul este de 1.999,99 lei.

Deși este vorba de o tabletă cu resurse tehnice destul de generoase, ea este din păcate inutilizabilă, având multiple erori de conectare din cauza restricțiilor stabilite de administratori (care împiedică conectarea la rețele Wi-Fi sau accesarea „Setărilor” tabletei) și a conturilor de e-mail configurate de firma care le-a livrat. 

În momentul de față, susține A.M., foarte mulți elevi de de la colegiul unde învață fiul său nu pot accesa aplicațiile Google necesare procesului de predare online (Classroom, Meet, Drive, Duo etc.).

„Problema este că, din cauza acestor restricții, elevii nu se pot conecta la aplicații. În plus, conturile de e-mail create pentru elevi pe platforma Google dau foarte multe erori”, a povestit A.M. pentru Newsweek România.

Săptămâna trecută cursurile online nu s-au putut desfășura, precizează el, pentru că tabletele au fost distribuite târziu. Mai mult, luni, 21 septembrie a.c., nu toți elevii au putut participa la cursuri, pentru că tabletele nu au funcționat. Practic, doar cei care au avut la dispoziție laptopuri sau telefoane s-au putut conecta.  

Lăsat cu ochii în soare

Zilele trecute, A.M. a semnalat toate aceste probleme conducerii unității de învățământ. I s-a comunicat că parola de administrator nu se află în posesia Colegiului Național „Ion Neculce” din București.

S-a adresat apoi Primăriei Sectorului 1, unde a reușit să-i contacteze pe angajații Direcției de IT, fără ca acest lucru să-i fie de folos. Aceștia l-au informat că parola de administrator se află în posesia firmei care a livrat tabletele și i s-au dat asigurări că un reprezentant al firmei se va deplasa la școala fiului său, pentru a remedia toate disfuncționalitățile odată. „Mi s-a spus că vom fi informați prin intermediul diriginților când vor veni reprezentanții firmei. De vineri până astăzi nu am primit nicio veste”, susține A.M. 

El nu știe cui să se adreseze mai departe, deoarece numele societății comerciale care a livrat tabletele este ținut secret de primarul Dan Tudorache.

În momentul în care a anunțat finalizarea achiziției celor 48.000 de tablete pentru elevi și profesori, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a precizat că pentru o tabletă, cu abonament la internet pe 2 ani, a plătit circa 1.600 de lei, deci în total circa 76 milioane de lei.

Contactat de HotNews.ro, primarul Daniei Tudorache a declarat că nu știe de la cine au fost achiziționate tabletele, iar Primăria a refuzat să răspundă la solicitarea jurnaliștilor, formulatî în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te