Studenții români, cei mai tari la inginerie seismică din lume. Au câștigat Seismic Design din SUA

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.04.2023 - 13:59
Echipa SDC-UTCN a Universității Tehnice din Cluj-Napoca - Foto: Facebook/Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca

Studenții români, cei mai tari la inginerie seismică din lume. Echipa SDC-UTCN a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) câștigat cea de a XX-a ediție a concursului internațional de inginerie seismică „2023 Undergraduate Seismic Design Competition” din San Francisco, SUA.

SHARE

Obiectivul concursului „Undergraduate Seismic Design Competition” este conceperea, proiectarea și realizarea unei structuri multietajate din lemn de balsa, care trebuie să reziste la o serie de cutremure simulate și induse cu ajutorul unei platforme seismice. Pe lângă aceste teste dinamice, modelele realizate de către echipele participante sunt evaluate din punct de vedere arhitectural, structural și economic.

Dintre toate proiectele prezentate la „2023 Undergraduate Seismic Design Competition”, care s-a desfășurat în perioada 11–14 aprilie 2023, în San Francisco, California, SUA, cea a studenților clujeni a fost aleasă drept cea mai bună din punct de vedere arhitectural, structural și economic.

Citește și: Românca Medeea Zafiris, campioană europeană la karate SKDUN la 16 ani. Se antrenează de la 5 ani

„Studenții în inginerie civilă și studenții în arhitectură și urbanism, uniți în pasiunea lor pentru știință și artă, ambiționați și motivați de complexitatea etapelor acestui proiect ce se întinde de la concept și până la execuție, au reușit să îmbine în mod strălucit inovația și cunoștințele de arhitectură, de conformare structurală și de economie”, au transmis reprezentanții UTCN, informează monitorulcj.ro.

Participantă de 13 ani la această prestigioasă competiție, echipa SDC-UTCN i-a avut anul acesta în componență pe studenții Răzvan Mureșan, Denisa Dragomir, Lupu Dávid, Diandra Jula, Claudia Botei, Gittinger András, Nicoleta Legian, Florica Maria Gâvan, Penciu Victor, Cristi Moisi, Secher Leonardo, Teodora Dobrițoiu, consilierii studenți Andrei Mureșan, Sabina Nițulescu, Teodora Cocari și pe profesorii îndrumători Ovidiu Prodan și Paul Mihai Moldovan.

Citește și: VIDEO Doi turiști americani, pe spectaculosul Transfăgărășan: „Așa de mult gunoi!”

„Undergraduate Seismic Design Competition” este un concurs de inginerie seismică, organizat anual în Statele Unite ale Americii, în cadrul conferinței naționale americane de inginerie seismică a „Earthquake Engineering Research Institute – EERI”.

Conferința reunește specialiști din domeniul ingineriei seismice și din domenii conexe acesteia și încurajează studenții din lumea întreagă care studiază ingineria civilă, să se implice într-un mod activ în abordarea științifică a conformării seismice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te