Se aplică în SUA: elevii și profesorii vaccinați vin la cursuri dacă apar cazuri de COVID la clasă

DE Petre Bădică | Actualizat: 19.08.2021 - 22:56
Se aplică în SUA: Elevii și profesorii vaccinați vin la cursuri dacă apar cazuri de COVID la clasă/ UNICEF

Autoritățile române au invocat  o măsură pentru începerea școlii care se aplică deja în SUA.

SHARE

O variantă discutată de autorități pentru școli esta ca, atunci când apar cazuri de coronavirus într-o clasă, copiii nevaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei vaccinați să poată continua fizic cursurile, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu la Digi24.

Elevii și profesorii vaccinați vin la cursuri dacă apar cazuri de COVID la clasă

Ipoteza a fost anunțată și de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a spus că o ipoteză luată în calcul este aceea ca elevii vaccinați să poată continua să meargă fizic la școală după ce apar cazuri de Covid în clasa lor, iar cei nevaccinați să treacă obligatoriu în online.

Ciktește și: Elevi cu note de 3 și 4 la matematică la Evaluarea Națională, admiși în licee de mate-informatică

Newsweek România l-a întrebat pe ministrul Cîmpeanu dacă are în vedere să aplice aceeași măsură și profesorilor. „Vor fi obligați profesorii nevaccinați să predea în online dacă la clasă apar cazuri de Covid?”

Ministrul Cîmpeanu a spus că: „Avem ipoteze de lucru pe toate palierele. Mâine le discutăm și sper sa cădem de acord. Apoi le anunțăm public.”

 

PSD nu e de acord cu americanii

 

PSD cere Guvernului să renunţe la ipoteza în care elevii nevaccinaţi urmează obligatoriu cursurile online, în cazul în care apar cazuri de COVID-19 într-o clasă, relatează News.ro.

„O astfel de abordare, enunţată ca scenariu de ministrul Educaţiei, este profund discriminatorie şi încalcă dreptul fundamental la educaţie. Elevii cu vârsta de până la 12 ani nu au opţiunea vaccinării şi este evident că scenariul propus de ministrul Educaţiei de şcoală în regim online este complet inadecvat, în raport cu vârsta şi creează segregare, respinsă în mod categoric şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, arată un comunicat de presă al PSD.

Citește și: Câteva dintre fetele din echipa de robotică a Afganistanului au reușit să ajungă în Qatar

Pentru americani ipoteza autorităților române nu este discriminatorie. Pentru că o și aplică.

„Studenții și profesorii vaccinați nu vor trebui să intre în carantină la apariția cazuri pozitive de COVID, spun oficialii din New York. Dacă cineva dintr-o sală de clasă a unei școli publice din New York este testat pozitiv pentru COVID, elevii și personalul complet vaccinați nu vor trebui să intre în carantină atâta timp cât nu au fost infectați și nu au simptome.

În plus, oficialii au spus că iau în considerare închiderea clădirilor doar atunci când există cazuri pozitive în patru sau mai multe săli de clasă.”

Sursa AICI

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te