Rovana Plumb, despre subiectele la BAC: „În timpul jocului nu se schimbă regulile”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 02.11.2018 - 16:42
Rovana Plumb a girat o încurcătură la Ministerul Educației. Foto Inquam Photos/Raul Ștefan

Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi elevilor, că în acest an şcolar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte pentru examenele naţionale.

SHARE

„Am ajuns împreună la concluzia că în timpul jocului nu se schimbă regulile. De aceea, în acest an şcolar, nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte. În acest an şcolar, în clasa a VIII-a sunt înscrişi 181.000 de copii, iar în clasa a XII-a sunt înscrişi 154.000 de copii. Aceştia vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în aceleaşi condidii ca în anul şcolar trecut. Nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte. Modelele de subiecte vor fi postate pe site-ul Ministerului Esucaţiei în această seară, în aşa fel încât, aât copiii, cât şi cadrele didactice să poată lua la cunoştinţă despre modul în care trebuie să se pregătească”, a declarat, vineri, Rovana Plumb, după întâlnirea cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi elevilor.

Citește și Specialist: Grilă sau nu, subiectele la BAC sunt inutile pentru 90% dintre elevi

Ea a spus că discuţiile au fost constructive şi speră că se vor lua ”deciziile cele mai bune pentru ceea ce înseamnă educaţie în România”.

Rovana Plumb, s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi ai elevilor, pe tema noilor modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi pentru Bacalaureat, în urma scandalului izbucnit după apariţia pe site-ul ministerului a unor modele de subiecte de tip grilă pentru cele două examene.

Citește și Ministerul Educației vrea deja să renunțe la testele grilă pentru Bacalaureat 
Ministerul Educaţiei a modificat structura subiectelor chiar de la examenele de anul acesta, subiectele de la BAC şi Evaluarea Naţională urmând să aibă „40% itemi obiectivi, adică întrebări deschise şi tip grilă".

Modele de subiecte au fost postate pe site-ul Ministerul Educaţiei, însă au fost retrase din dispoziţia ministrului interimar al Educaţiei Rovana Plumb.
Elevii au criticat modificarea tipului de subiecte, apreciind că e posibil ca aceasta să crească în mod artificial rata de promovare la Bacalaureat, deoarece având subiecte tip grilă, nu este exclus să se copieze mult mai uşor sau să fie nimerite răspunsurile din noroc.

Citește și Ministerul Educației vrea deja să renunțe la testele grilă pentru Bacalaureat

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -