Ministerul Educației vrea deja să renunțe la testele grilă pentru Bacalaureat

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 01.11.2018 - 13:06
Ministerul Educației s-a gândit să bage teste grilă la limba română. Foto Inquam Photos

Ministerul Educației ia în calcul să renunțe la testele grilă la bacalaureat și evaluare națională 2019, la doar o zi de la anunțarea introducerii acestora, potrivit Hotnews.

SHARE

UPDATE: „Vom avea la Ministerul Educației consultări cu Asociația Elevilor, cu Asociația Părinților și cu tot ce înseamnă cadre didactice, inclusiv sindicatele din învățământul preuniversitar. Aceasta a fost decizia mea, pentru că este normal și firesc să se cunoască opiniile tuturor în ceea ce privește educația copiilor noștri și să luăm decizii bine fundamentate”, a declarat ministrul Interimar al Educației, Rovana Plumb, la Europa FM.

Aceasta a menționat că după ce vaasculta punctele de vedere a tuturor actorilor importanți, va lua o decizie mâine și va comunica care este punctul de vedere în baza concluziilor întâlnirii. „Deja am făcut o modificare care a fost discutată la nivelul Guvernului, astfel încât în acest an școlar să nu existe niciun fel de disponibilizare la nivelul cadrelor didactice. În sensul că s-a modificat un ordin de Ministru dat anterior care ar fi condus la această disponibilizare”, a precizat Rovana Plumb.

________________________________________________________________


Instituția va decide vineri dacă va rămâne vechiul format sau va fi introdus testul grilă pentru BAC 2019 și de la Evaluarea Națională, potrivit lui Florian Lixandru, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar. Acesta a declarat, pentru Hotnews, că modelele de subiecte au fost publicate ieri dintr-o eroare a Consiliului Național de Evaluare și Examinare. Ulterior, au fost retrase de pe site.
„Am hotărât împreună cu doamna ministru Plumb ca mâine să discutăm oportunitatea schimbării structurii examenelor împreună cu părinții, elevii, reprezentanții Consiliului Național de Evaluare și Examinare. Mâine va avea loc o consultare cu toată lumea la minister. După discuția de mâine vom ști cum vor fi subiectele, dacă mergem pe vechiul format sau introducem testele grilă”, a declarat Florian Lixandru.
Acesta a menționat că modelele de subiecte au fost publicate cu o zi prea devreme. „Modele de subiecte trebuiau publicate astăzi. Dar cei de la CNEE au furat startul. A fost o eroare a celor de le CNEE”, a susținut secretarul de stat, care a precizat că introducerea testelor grilă nu este sigură în acest moment. În schimb, decizia privind introducerea acestor teste a fost luată astă vară, după rezultatele de la examenele naționale. De asemenea, Lixandru crede că o evaluare făcută integral pe teste grilă ar fi mult mai obiectivă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te