PSD 2016 - 2019 în educație: Abandon școlar record, școli cu toalete în curte, elevi fără burse

DE Petre Bădică | Actualizat: 11.10.2019 - 11:46
Inquam Photos

SHARE

Cinci miniștri au adâncit criza din învățământul românesc.

Cifrele arată astfel:

-        55.000 sau 36% dintre elevii de clasa a VIII-a, nu au reușit să ia măcar nota 5 la examenul de Evaluare Națională 2018,

-        Peste 40% dintre copiii din Românai trăiesc la limita sărăciei,

-        40% dintre elevi sunt analfabeți funcționali,

-        25% abandon școlar până în clasa a XII-a,

-        1% dintre copiii români care trăiesc în Occident învață limba română și istoria în școli,

-        Lipsa Programului „masa caldă”. Newsweek a arătat că licitațiile pentru Programul ”masa caldă” au început cu mare întâziere în 2018. Copiii din zeci de județe nu primeau masa de care ar fi trebuit să beneficieze, conform legii.

-        Lipsa burselor pentru elevii care iau media peste 8,50. Primăriile sunt obligate să stimuleze financiar copiii care au note bune la școală. Dezmățul financiar a dus primăriile în imposibilitatea de a respecta această lege,

-        1.400 de școli cu toalete în curte sunt funcționale.
 

PSD a propus, după preluarea guvernării, în decembrie 2016, cinci miniștri ai Educației. Unii au avut probleme cu limba română, alții au luat decizii eronate:

Pavel Năstase: 4 ianuarie 2017 - 28 iunie 2017.

A fos rector al Academiei de Studii Economice. S-a remarcat prin declarația potrivit căriea nu există bani pentru evaluarea școlilor doctorale care dădeau diplome pe bandă rulantă cu încălcarea normelor academice. A vrut să schimbe manualele școlare pe care le considera nepotrivite. Nu a mai avut timp, deoarece a ezitat să își dea demisia din cabinetul lui Sorin Grideanu, iar Liviu Dragnea nu l-a mai luat în calcul pentru un nou mandat.

Liviu Marian Pop: 29 iunie 2017 - 29 ianuarie 2018.

Cel mai dezastruos ministru al Educației. Arogant și tupeist.

În septembrie 2017, a fost nevoie de realizarea unui Compendiul introductiv pentru gimnaziu – clasa a V-a”, un ghid conceput ca înlocuitor al manualelor care nu au ajuns pe băncile elevilor la începutul anului școlar.

A decis ca Editura Didactică şi Pedagogică să preia integral editarea manualelor şcolare, în aşa fel încât toţi elevii din România să beneficieze la timp de manuale şcolare”. Milioane de manuale au fost tipărite cu mari greșeli.

Peste noapte, a demis 13 inspectori școlari și a pus alții în funcții fără concurs.

Valentin Popa: 29 ianuarie 2018- 27 septembrie 2018,

A călcat în picioare limba română de câte ori a avut prilejul, fiind cunoscut drept „ministrul pamblică”. Greșelile din manuelle școlare s-au perpetuat. În mandatul său, nu s-a luat nicio măsură care să stopeze dezastrul din Educație.

Ecaterina Andronescu: 16 noiembrie 2018 - 2 august 2019

A fost adusă la conducerea ministerului de Liviu Dragnea pe care l-a șantajat că pleacă la Pro România. În al patrulea său mandat a declarat că „plagiatul este o problemă minoră a învățământului din România. Nu putem să ne bănuim că toţi suntem hoţi în ţara aceasta”. Ecaterina Andronescu a declarat că a învăţat de acasă să nu se urce cu un străin într-o maşină, în contextul cazului din Caracal. Dăncilă a speculat această declarație și a demis-o.

Valer-Daniel Breaz: 2 august 2019

A asigurat interimatul la Ministerul Educației. A avut timp săi ia o decizie controversată obligând elevii de clasa a VIII-a care nu au luat nota 5 să meargă la școlile profesionale.

Despre răul făcut de Andronescu pe larg:

Top 10 dezastre patronate de Andronescu

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te